Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2024.02.13.
Farsangi kvíz-est
  Az ide farsangot jó hangulatú kvíz-esttel búcsúztatták el diákjaink. Az tanulócsoportokból alakult vidám csapatok mérkőztek meg egymással a játék során. A vetélkedő után tombolahúzás zárta az estét...
2024.02.06.
Kollégiumi felvételi tájékoztató a 2024/2025-ös tanévre
   Kedves Jelentkező!   Te és családod, nagy döntés előtt álltok, hiszen 14 évesen arra készülsz, hogy elhagyva eddigi otthonod, önállóan tedd meg első lépéseidet a felnőtté válás felé...
2024.02.02.
Szülői értekezlet
  Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy az intézmény tanévi rendjéhez igazodva 2024.szeptember 7-én, szerdán 16.00 órai kezdettel szülői értekezletet tartunk a kollégiumban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Archívum


« 1 | 2 | 3 »

2010.06.10. - Sportnap

A kollégista csoportok ismét összemérhették erejüket sportnapunkon labdarúgás, kosárlabda valamint asztalitenisz versenyeken.

 

Képek>>


2010.06.10. - Kollégiumi tanévzáró ünnepély

Kollégiumi tanévzárónkra június 10-én este került sor, melyen az egész évben példamutatóan teljesítő diákjaink vehették át könyvjutalmaikat. Itt kerültek átadásra a kollégiumi asztalitenisz fiú és leány valamint a labdarúgó és a kosárlabda mérkőzések győztes csapatainak járó kupák is.

 

 

Képek>>


2010.06.09. - Koncert: Quartedli

A legendás Aporosokk zenekar tagjai alapította új zenekar a Quartedli tartott egy fergeteges koncertet június 9-én este a kollégium dísztermében hatalmas teltház előtt.


2010.06.09. - Előadás

Június 9-én délután a 7-8-9. évfolyamos diákjaink vettek részt ismét Dr. Schneider Júlia iskolánk gyermekorvosa vezetésével, a kollégium lelki és testi egészségvédelem című programjának keretében egy nagyon érdekes előadáson, mely az egészséges életmódról szólt.


2010.06.08. - Tájbejárás 3.

Tényő - Sokorópátka útvonalon szerveztük harmadik tájbejárásunkat, amelyen kollégiumunk 22 tanulója vett részt. Diákjaink a túrát megelőzően szintén három előadást hallgathattak meg az említett települések nevezetességeiről.

 

 

Képek>>


2010.06.07. - Közösségi csoport vidám évzárása

A nyári szünidő közeledtével a Közisek június 7-én egy vidám zenés est keretében tábortűz mellett búcsúztak el egymástól.


2010.05.19. - Előadás

Május 19-én szerda délután 7-8-9. évfolyamos kollégistáink a családon belüli erőszakról hallgathattak meg egy nagyon tanulságos előadást dísztermünkben.


2010.05.18. - Teadélután a Szent Anna Otthonban

Május 18-án - a tanév végének közeledtével - búcsúzni indultak kollégistáink a Szent Anna Otthon-béli ismerőseikhez. Vidám hangulatú teadélutánnal kedveskedtek az időseknek, így köszönvén meg az értük mondott imáikat.

 

Képek>>


2010.05.12. - Önismereti tréning

Május 12-én délután került sor a negyedik önismereti tréningre, melyen szintén a 7-8-9. évfolyamos diákjaink vettek részt Dr. Schneider Júlia iskolánk gyermekorvosa vezetésével, a kollégium lelki és testi egészségvédelem című programjának keretében.


 


2010.04.27. - Kollégiumi ballagás

2010. április 27-én kollégiumi ballagási ünnepélyünkön 48 végzős diákunk búcsúzott a kollégiumtól: dolgozóktól és az itt maradó diáktársaktól.

 

"Keresd az életben  mindig a szépet

Ragadd meg azt, amit más észre sem vesz,

S hidd el, ha sokszor durva is az élet,

Mindig találni benne kellemest és szépet."

                                                     Goethe

 

 

 

Képek>>


2010.04.22. - Csak egy Földünk van!

A Föld napja alkalmából plakát-versenyt hirdettünk a kollégiumban. Az elkészült ötletes és elgondolkodtató munkákból kiállítást szerveztünk.

 

 

Képek>>


2010.04.21. - Tájbejárás 2.

Ravazd - Nyúl - Écs útvonalon szerveztük második tájbejárásunkat, amelyen kollégiumunk 23 tanulója vett részt. Diákjaink a túrát megelőzően három előadást hallgathattak meg az említett települések nevezetességeiről.

 

 

Képek>>


2010.04.20. - Áprilisi teaház

Hangulatos április-esti teaházunkon is szép élményekkel gazdagodtak kollégistáink.


2010.04.14. - Önismereti tréning

Április 14-én délután került sor a harmadik önismereti tréningre, melyen szintén a 7-8-9. évfolyamos diákjaink vettek részt Dr. Schneider Júlia iskolánk gyermekorvosa vezetésével, a kollégium lelki és testi egészségvédelem című programjának keretében.


2010.04.12. - Költészet napi est

A Költészet napja alkalmából egy egész estét betöltő novella és versfelolvasással emlékeztünk meg a magyar irodalom gyöngyszemeiről.


2010.04.12. - Megyei Kollégiumi Szavalóverseny

"A költészetnek van egy temploma, melynek alapjába Janus Pannonius még latinul rakta a köveket. Zrínyi a falakat erősítette, Csokonai hatalmas ablakokat vágott, hogy bejöjjön a fényesség. Berzsenyi orgonát szerelt, s Vörösmarty szószéket - a nyelv tölgyfájából... Ady megemelte a tetőt, hogy beragyogjanak a csillagok, s József Attila elmondhassa: "A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szelíden, nézik - nézik a csillagok."

 

Kollégiumunk a költészet napját követően rendezte meg a Megyei Pedagógiai Intézet és az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont támogatásával a kollégiumi szavalóverseny megyei döntőjét. A nemes vetélkedésben tizenöt középiskolai kollégium képviseltette magát az alábbi eredménnyel:

 

1. helyezett:

Tóth Babett Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, Győr; felkészítő tanára: Nyőgér Andrásné

 

2. helyezett:

Papp Brigitta Városi Kollégium, Mosonmagyaróvár; felkészítő tanára: Hoskó Jánosné

 

3. helyezett:

Szőke Eszter Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Porpáczy Kollégium, Fertőd; felkészítő tanára: Devecseri Zoltánné

Különdíjas:

Németh Zoltán Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum, Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, Sopron; felkészítő tanára: Szabadosné Molnár Melinda

 

Tanulónk Andrónyi Melitta eredményes szereplésével dícsérő oklevelet kapott; felkészítő tanára: Nagy Viktória

 

 

Képek>>


2010.04.08. - Forró Cappuccino koncert

Igazi húsvéti örömkoncert részese lehetett mindenki, aki ellátogatott április 8-án az iskola aulájában megtartott Forró Cappuccino koncertre. Ezen a hangulatos, zenés, táncos estén mindenki vidáman dicsérte az Urat.

 

 

Képek>>


2010.04.07. - Játékos délután az Anya- Csecsemő- és Gyermekotthon lakóival

Április 7-én a Szeretetsziget-csoport tagjai meghívták a Gyermekotthon kis lakóit egy játékos délutánra kollégiumunkba. Diákjaink lelkesen készültek körjátékokkal, vetélkedővel, uzsonnával. A nap zárásaként a kápolnában közösen énekeltünk az Úrnak.

 

 

Képek>>


2010.03.30. - Öröm kell a szívekbe, melyekben a Szentlélek lakik!

Öröm kell a keresztet viselő lelkekbe, öröm a bánatos és sebzett lelkekbe, öröm a küszködő s harcot vívó lelkekbe; ahol Isten van, ott öröm is legyen!

Dicsőséges föltámadást, valóságos örök életet hisz és remél a keresztény szív.

 

Minden tanítványunknak, munkatársunknak és családjainkak, valamint minden jóakaratú embernek, jótevőinknek imádságos lélekkel kívánunk Krisztus feltámadásának örömhírével megáldott,

kegyelmekben gazdag Húsvétot!


2010.03.26. - Tájbejárás 1.

Győr - Győr-Ménfőcsanak - Győrújbarát útvonalon tájbejárást szerveztünk, amelyen kollégiumunk 25 tanulója vett részt. Első kirándulásunk témája Győr  és környezetének fényszennyezése volt, amellyel kapcsolatban előadásokat is szerveztünk.

 

 

Képek>>


« 1 | 2 | 3 »