Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2023.09.19.
Étkezés rendelés
       Tisztelt Szülők!   Az október havi étkezés megrendelés ideje 2023.09.18.-2023.09.24. Kérjük Önöket hogy adják lerendeléseiket a QB Suli rendszeren keresztül....
2023.09.04.
Kollégiumi tanévnyitó ünnepély 2023/2024
    Évnyitónkon hittel, reménnyel és szeretettel köszöntöttük körünkben új diákjainkat. Főtsztelendő Kálmán Imre iskolalelkész úr aki kollégiumunk és iskolánk lelki vezetője, köszöntőjében...
2023.09.01.
Gólyatábor 2023
  Idén immár 24. alkalommal rendeztük meg az Apor Kollégiumban a Gólyatábort. Tettük mindezt azzal a céllal, hogy útravalót, segítséget adjunk a kollégiumi élethez, a városban való eligazodásh...

Archívum


« 1 | 2 | 3 »

2022.01.20. - A kollégiumi ellátás várható újraindulása

 
Az iskola-kollégium fűtőrendszere a mai műszaki helyreállítást követően próbaüzemben elindult. Mivel jelenleg alacsony a hőmérséklet az épület kollégiumot is érintő részében, ezért néhány napi folyamatos fűtésre szükség van a komforthőmérséklet kialakításához. Ennek alapján a kollégisták legkorábban január 23-án vasárnap, az általános érkezési rend szerint 17 órától költözhetnek vissza a kollégiumba. A pénteki (01.21.) reggelit egységesen lemondjuk, ezzel kapcsolatban nincs teendő. Azok az Aporosok, akik holnap iskolában lesznek és kérik a korábban megrendelt ebédjüket, az előző napokhoz hasonlóan 7.30-8.30 közötti időpontban jelezzék igényüket a 96/514-286 telefonszámon vagy az etkezes@aporisk.hu e-mail címen.
Azok a tanulók, akiknek szükségük van a hétvégén valamire a kollégiumi szobájukból, pénteken 15 óráig be tudnak jönni érte és a portán jelezzék szándékukat.
 
Minden szülőnek és tanulónak, kollégáimnak köszönjük a megértő és segítő együttműködését, türelmét és az iskolai bejárást. Bízunk benne, hogy az elvégzett  műszaki megoldással folyamatosan biztosítani tudjuk a fűtési idényben az intézményegység biztonságos ellátását.
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető

2022.01.19. - Tájékoztatás a kollégisták ellátásáról

 
A fűtésrendszer műszaki javításának mai állása szerint - reményeink szerint a szakemberek egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz - a holnapi (01.20.) reggelit és vacsorát is minden tanuló részéről lemondtuk. Ezzel kapcsolatban továbbra sincs teendő. Az Aporosok csütörtöki ebédjével kapcsolatban a mai rend szerint járunk el. Azok a tanulók, akik holnap iskolában lesznek vagy szüleik, reggel 7.30-8.30 óra között szíveskedjenek jelezni a gazdasági irodában a (06/96/514-286 telefonszámon vagy az etkezes@aporisk.hu címen) hogy kérik-e az ebédet! Aki nem jelez, annak automatikusan lemondásra kerül az ebéd holnapra is.
 
A mai nap folyamán a csoportvezetők ismét keresik a kapcsolatot a tanulókkal a digitális rend szerint egyénileg is segítve a tanulmányi munkát. Ma a szakköri foglalkozások elmaradnak, ezeket az órákat a következő héten pótolni fogjuk. Reméljük, hogy a legtöbb tanulónknak sikerül bejárnia ezen a héten az iskolájába ill. elérnie a tanítási órák anyagát. A félévi záráshoz kitartó szorgalmat, türelmet kívánunk!
 
 
Intézményegység vezető

2022.01.18. - A kollégiumi étkezéssel kapcsolatos információk a távollét idejére

 
Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!
 
A kollégiumi ellátás szüneteltetése miatt az étkezéseket 1.Külsősök esetében reggeli és vacsora, 2.Aporosok esetében reggeli, ebéd és vacsora a mai napra (01.18.) az intézmény egységesen lemondta. A szülőknek ezzel kapcsolatban további teendője jelenleg nincs. A műszaki hiba elhárítása folyamatban van. A fűtés és az ellátás újraindításával kapcsolatban az aktuális tudnivalókról folyamatosan tájékoztatást adunk. Reméljük mielőbb pozitív hírrel szolgálhatunk. Az iskolákat értesítettük. Kérjük, hogy azok a tanulók is tegyék ezt meg, akiknek az ideiglenes bejárás problémába ütközik. Amikor a kollégisták visszaköltözése lehetővé válik, az étkezést is biztosítjuk a következő naptól. Ebben az esetben már újra a szülőnek kell a lemondást bejelentenie, ha a tanuló valamely igazolt oknál fogva nem tér vissza a kollégiumba. 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető

 

2022.01.18. - További értesítés a kollégiumi ellátásról

 
A folyamatban lévő fűtés helyreállítás jelen állása szerint a holnapi (01.19.) reggelit és vacsorát is minden tanuló részéről lemondtuk. Ezzel kapcsolatban nincs teendő. Az Aporosok szerdai ebédjével kapcsolatban a következő a kérésünk. Azok a tanulók, akik holnap iskolában lesznek vagy szüleik, reggel 7.30-8.30 óra között szíveskedjenek jelezni a gazdasági irodában a (06/96/514-286 telefonszámon vagy az etkezes@aporisk.hu címen) hogy kérik-e az ebédet! Aki nem jelez, annak automatikusan lemondásra kerül az ebéd is holnapra.
 
A mai nap folyamán a csoportvezetők felveszik a kapcsolatot a tanulókkal a digitális rend szerint segítve a tanulmányi munkát, akinél szükséges ill. próbálják megosztani a mai csoportfoglalkozás témáját a tanulócsoportokon belül. A tanulók egyénileg is kereshetik a megadott elérhetőségeken csoportvezetőjüket 20 óráig.
 
Intézményegység vezető
 

2022.01.17. - Értesítés

 
Tisztelt Szülők! 
 
Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a kollégiumban a tanulók ellátása ma estétől szünetel. Döntésünket egyeztettük az iskolavezetéssel. A mai napon a kollégium fűtésrendszerét műszaki okok miatt le kellett állítani. A tanulók ellátását felelősséggel fűtés nélkül nem tudjuk biztosítani átmeneti ideig. A tanulókat tájékoztattuk, kértük, hogy Önöket is értesítsék a hazautazásról. Minden szükséges esetben a csoportvezetők egyeztetnek a szülőkkel. A mai vacsorát és a holnapi reggelit lemondjuk. A továbbiakat a távollét függvényében. Az iskolákat kedden reggel értesítjük az ellátás átmeneti szüneteltetéséről. A műszaki probléma megoldását követően a tanulókat itt a honlapon fogjuk értesíteni a visszatérés időpontjáról. Az iskolai tanítás az Aporban is folytatódik, így mindazok, akik tehetik, a lakóhely és az iskola távolsága alapján erre az időre be tudnak járni. Azok, akiknek a napi bejárás nehézségekbe ütközik, kérjük, hogy holnap ők is jelezzék az iskolájuknak. 
 
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük és kérjük figyelmesen kísérjék az információinkat.
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető
 
 

2021.12.15. - Karácsonyi köszöntő

“Gyújtsd meg a legutolsó gyertyát!”
Ez az angyali üzenet.
És be is mehetsz – vár az ünnep,
és minden zárt ajtót kitár.
 
 
  
  
     
  
 
Nehéz elhinni, de két esztendővel ezelőtt ünnepeltük itt közösen legutóbb Jézus születésnapját, a Karácsonyt. Mennyit fordult velünk az idő az elmúlt években! Megtanultuk megbecsülni az egészséget, egymás barátságát, az iskola és a kollégium támogatását, szeretteink gondoskodását, minden percet és órát, amit közösségben tölthettünk, amit igazra, jóra és értékesre fordíthattunk. Vajon észrevettük-e, hogy az Isteni kegyelem minden nap ott volt körülöttünk, hogy megnyitotta számunkra a lelki gazdagodás útjait, hogy annyi erőt, hitet és reményt adott, amennyi éppen szükséges volt a nehéz napok és helyzetek elviseléséhez, megértéséhez, az Istennel való kapcsolatunk újratervezéséhez vagy elmélyítéséhez? Most 2021-ben itt lehetünk újra együtt! Hála legyen! Ugyan szabályok kötnek bennünket, de a szívünk és lelkünk szabad! Ünnepelni jöttünk, dicsérni az Istent, köszönteni a Megváltót, áldását kérve életünkre.
 
Adjon Isten, minden jót e ház népének,
Köszönteni jöttünk, - karácsonyt – békésen.
Ahogy a csengőszó a nyájat kíséri,
Szabad-e a pásztoroknak ide bejönni?
(Részlet a Rábaközi pásztorjátékból)
 
Karácsony köszöntő műsorunkban láthattuk az Aranyszirmú virág c. színjátékot Demeter-Szabó Judit tanárnő rendezésében, lelkes kollégistáink játékával, örök érvényű tanulságokkal, a jelenből - különböző korokon átutazva - visszatérve a betlehemi kisded Jézus, a Messiás jászolához, a Szent Család első hajlékához. Ferenc atya karácsonyi áldását adta közösségünkre, életünkre, bíztatva mindenkit arra, hogy legyünk tanúi a világban az Örök Szeretet megszületésének, az igazi örömhírnek. A köszöntőben elhangzottak részletek: Móra Ferencnek A szánkó c. művéből, Székely János püspök atya Mária útja c. zarándok elmélkedéseiből, György Attila: Karácsonyi legenda c. történetéből és Márai Sándornak Ajándék c. verséből.
A gitárzenei szakkör Halmos Péter tanár úr vezetésével a Kormorán együttes Nyájhívogató c. dalával örvendeztetett meg bennünket. Köszöntőnket a nevelők közös éneke zárta a Ghymes együttes: Üdvözlégy, kis Jézuska c. népdal feldolgozásával.
 
A műsorról készült felvétel: youtu.be/Yo7Cz1MLE-U
 
 
Isten védtelen, gyönge gyermekként akart megszületni. Azért is, hogy merjük őt a kezünkbe venni, magunkhoz ölelni. Hogy elhiggyük végre, nem akar mást, mint szeretni minket: odaadni életét, önmagát. Ő tiszta és áttetsző, mint egy pohár víz. Benne élet van, élet árad. Szeretne minket is megajándékozni. A szeretet a legnagyobb ajándéka. Isten szívverése, a világ szívdobogása. Engedjük meg, hogy ne csak karácsonykor bennünk is éltető erő legyen Isten és embertársaink szeretete. 
 
Csak amikor visszatérsz újra az emberek közé, ... szeretetettel vagy mindenki iránt, és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon: csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál… (Wass Albert) Az Angyalok szózatát hallottad-e az éjszakában? … Csatlakozol-e ismeretlen pásztorok és bölcsek seregéhez, akik csillagot és angyalszót követnek? Félre teszel-e mindent ami, most nem lehet fontosabb annál, hogy elindulj, megérkezz, letérdepelj és láss, és énekelj:
 
„Dicsőség Mennyben az Istennek, mert ma megszületett a mi Üdvösségünk”.
 
 
Legyen hála a Mindenhatónak, hogy kegyelmeivel megajándékozott bennünket és irgalmas szeretetével megtartott bennünket! Köszönet minden kollégánknak, segítőnknek és támogatónknak, akik ebben az esztendőben mellettünk voltak fáradhatatlanul! A családoknak, hogy ránk bízták a gyermekeiket, fiataljainkat. 
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető
 
 
 
 
Áldott, Békés, Szent Karácsonyt kívánunk
a betlehemi jászolban a Szent Család békességével,
a pásztorok hitével és a napkeleti királyok bölcsességével!
Legyen az Újesztendő Boldog, Egészségben bővelkedő,
Reménységben és Eredményekben gazdag!
 
 
 

2021.12.09. - Adventi kézműves délután

Kézműves hagyományainkat folytatva, a karácsonyi ünnepkörre figyelve, szorgos kezek munkája nyomán - természetesen a járványügyi előírásokat megtartva - mézeskalácsot sütöttek, díszítettek és krampampulit (selmecbányai recept szerint) készíthettek, kóstolhattak diákjaink. Az elkészült édes remekek gyorsan gazdára találtak, megörvendeztetve családtagokat, barátokat, dícsérve a résztvevők kézügyességét. A jó hangulatú közös munkát Hodossyné Rigó Ágnes és Győri Krisztina tanárnők szervezték, segítették.
 
     

2021.12.07. - Tájékoztatás a kollégiumi ügyeletekről

 
Kollégiumunk 2021.december 10-én, a szombati tanítási naphoz kapcsolódóan, külsős kollégistáink számára nevelői ügyeletet tart. A tanulóknak előzetesen jelezniük szükséges, hogy pénteken maradnak-e a kollégiumban. Étkeztetés nincs megrendelve, így kérjük, hogy tanulóink gondoskodjanak a pénteki vacsoráról és a szombati reggeliről. A kollégiumból szombaton reggel 8 óráig kell a csomagokkal együtt eltávozni. 
 
Azok a külsős tanulók, akik ezt előzetesen jelzik és december 20-21-én tanítás van iskolájukban, december 19-én, vasárnap 18 órától térhetnek vissza a kollégiumba. A fenti időszakban december 21-én, kedden reggel 8 óráig nevelői ügyeletet tartunk. Kedden reggel csomagokkal együtt kell eltávozni a kollégiumból. Ezekre a napokra étkeztetés nem lett megrendelve, így kérjük, hogy tanulóink hétfőn és kedden gondoskodjanak étkezésükről.
 
 

2021.12.07. - Adventi szentmise

Közös kollégiumi esthajnali szentmisénkre érkezve a Szentlélek templomban mécsesek fénye és a várakozás csendje fogadott bennünket és töltötte el reménységgel a szívünket. 
Ferenc atya jópásztori szívvel és szeretettel beszélt Szent Ambrus püspökről. Bátorító adventi gondolatai segítették, hogy mindaz, ami egyenetlen, göröngyös, ami akadály a lelkünkben ahhoz, hogy tiszta szívvel készülhessünk Megváltónk születésének napjára egyenesebb úttá váljon, a hamarosan felragyogó betlehemi csillagot követve békével és igaz szeretettel köszönthessük a gyermekként közénk születő Megváltót és szeretteinket. Legyen bátor a szívünk, hogy a következő napokban, hetekben különösen is észrevegyük körülöttünk mindazokat, akik számítanak ránk, akiket jó szándékkal segíthetünk, akikkel megoszthatjuk az Evangélium örömhírét szavainkkal, jótetteinkkel.
 
"Nemzetek Megváltója, jöjj,
Szűznek szülötte, jöjj közénk,
Ámuljanak a századok:
Istenhez illő születés!"
(Részlet Szent Ambrus adventi himnuszából)
 

2021.12.06. - Hittan műveltségi vetélkedő

 
 
 
Adventben folytatódott a kollégiumi műveltségi vetélkedők sorozata. Szent Miklós napján hittanból mérhették össze tudásukat diákjaink. Az egyéni, egyfordulós versenyt Németh Nándor tanár úr állította össze. A 9-12.évfolyamos mezőnyben mind az egyházi iskolákba, mind a világi iskolákba járó kollégistáink képviseltették magukat szép számban. Örömmel tölthet el bennünket, hogy a fiataljaink számára sok-sok tudományterület ismeretei és információi között, fontos a lelki életünket gazdagító bibliaismeret is.
 
A végeredmény:
 
 I. helyezett: Holdinger Ádám
II. helyezett: Fábián Veronika
III. helyezett: Fodor Márton
 
Szívből gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek, aki teljesítette a feladatokat.

2021.11.28. - Adventi üzenet

 
 (Kép forrása: www.google.com)
 
 
Szeretet
Szeretet

Talán még megmaradt 
sértetlen megmaradt
szívünkből kihajtó
újra is
azért is kihajtó
elpusztíthatatlan
gyökered

Szeretet
Szeretet
 
(Részlet Pákolitz István verséből))

2021.11.17. - Nyílt nap az Aporban

Az érdeklődők számára a Kollégiumi útmutatók címszó alatt megtalálható a Kollégiumi útmutató 2022-2023. című tájékoztató.
 

2021.11.09. - Értesítés a fogadó órákról

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a kollégium 2021-2022. tanévének éves rendje alapján
 
2021.november 10-én, szerdán fogadó napot tartunk.
 
Szíveskedjenek a nevelőkkel időpontot egyeztetni 14-18 óra között. Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy intézményegységünkben - az iskolával összhangban - november 10-től új járványügyi és belépési szabályok lesznek érvényben. Eszerint a belépőknek a portán regisztráltatniuk kell magukat. A védőmaszk használata kötelező. Kérjük a biztonságos távolságtartást. Ki-, és belépéskor a kézfertőtlenítést. A tanulók szobáit a szülők, hozzátartozók nem látogathatják. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük, egészségünk megőrzése közös érdekünk! Aki személyesen nem tud megjelenni a fogadó napon, de szeretne tájékozódni gyermeke kollégiumi egyéni és közösségi előmeneteléről, kérjük, szíveskedjen kollégáinkat keresni a 96/514-280 telefonszámon vagy levelet írni az aporkoll@freemail.hu elektronikus címre.

2021.11.08. - Bemutatkoznak szakköreink: Sport és mozgáskultúra

 
    
 
A szakkör egyrészt segítséget nyújt a felesleges energia aktív levezetésében, másrészt pihentető és stressz oldó hatású lehet tanulóink számára. A heti rendszerességgel űzött mozgás jó hatással van a diákok testtartására. Növeli a fizikai erőnlétet, jó kondicionáló, fejleszti a testtudatosságot. Segíti megismerni önmagunkat, képességeinket, határainkat, és lehetőséget nyújt azok fejlesztésére. Ősszel és tavasszal jó időben a szakkört a kollégium udvarán csapatjátékokkal töltjük vagy hosszútávot kocogunk a gáton, és télen, ha lehetőség nyílik rá, korcsolyázunk.
 
Hodossy Ágnes szakkörvezető
 

2021.11.05. - Bemutatkoznak szakköreink: Önismeret

Az önismeret az embernek önmagáról alkotott képe. Helyes énképpel jobban felismerheti erősségeit, gyengeségeit, melynek ismerete később segítheti párválasztását, és támogatja a pályaválasztását. A szakkör elsődleges célja önmagunk reális ismerete, másodlagos célja a másik ember jobb megismerése, ezt követően pedig az embereket érintő, befolyásoló külső hatások tudatosítása. Fontos erősíteni a diákokban, hogy sorsukat, életpályájukat saját maguk alakítják Isten segítségével. Lássák egy egész rendszerben önmagukat és környezetüket, melyet ők is formálhatnak, alakíthatnak, hogy egy élhetőbb, egészségesebb világban élhessenek.
Bán Csabáné szakkörvezető
 
  

2021.11.05. - Kapocs, a mi lelkiségi csoportunk

Az ifjúsági Kapocs közösség az Apor Kollégiumban élő tanulók részére jött létre azzal a céllal, hogy teret biztosítson a vallásos közösségi életnek, kollégiumi keretek között. Célunk olyan baráti, őszinte légkörű ifjúsági közösség létrehozása, ahol a fiatalok megtapasztalhatják, hogy a maguk illetve a kollégium katolikus hitével, értékrendjével nem állnak a világban egyedül, s hogy ezáltal megszülessen és megerősödjön bennük a felismerés, hogy ezeket az értékeket megtartani és őrizni érdemes.
 
Demeter-Szabó Judit csoportvezető
 
 
     

2021.11.04. - Találkozásunk az űrhajósokkal

A MANT (Magyar Asztronautikai Társaság) meghívására Budapesten jártunk a Műszaki Egyetemen, ahol űrcégeket és magyar fejlesztéseket ismerhettünk meg a távközlés, műholdas kommunikáció, sugárzásvédelem, CUBESAT-ok, űrhajós kiválasztás stb. területén. Ezt követően NASA, ESA és orosz űrhajósokkal találkozhattunk – ezekben a napokban Magyarországon tartják az Űrhajósok Nemzetközi Kongresszusát - akik az űrállomás, az űrsikló, a holdra szállás és a tervezett Mars utazás jelentőségéről és kihívásairól beszéltek a meghívott és érdeklődő fiataloknak angol nyelvű eladáson. Iskolánkból és kollégiumunkból Pálmai Kristóf 12.évfolyamos és Böhm Kristóf 11.évfolyamos diákunk vehetett részt a rangos és sok érdekességet bemutató eseményen. Köszönjük Gaál Barnabás intézményvezető-helyettes kollégánknak, hogy velünk tartott ezen a „felfedező és inspiráló” rendezvényen és hozzá kapcsolódóan bepillantást nyerhettünk az ELTE TTK-n folyó laboratóriumi munkába és tanulmányokba, megtekinthettünk egy értékes kiállítást a fizikához, kémiához kapcsolódó mérőeszközök fejlődéséről. Tanítványaink nevében is mondhatjuk, hogy nagyon sok értékes tapasztalattal és új ismerettel gazdagodhattunk az űrhajózás és az űrkutatás jelenéről és jövőjéről, azokat támogató magyar fizikai, élettani, műszaki alapkutatásokról, fejlesztésekről és angol nyelvtudásunkat is próbára tehettük Budapesten.
Ábrahám Csaba szakkörvezető
 

2021.10.20. - Értesítés az ideiglenes lakcímről

 
Értesítjük az elmúlt néhány évben végzett kollégista diákjainkat, hogy a korábban aktuális idegiglenes lakcímet (9024 Győr, Pátzay Pál utca 46.) szíveskedjenek megszüntetni, annak érdekében, hogy hivatalos leveleiket az állandó lakcímükre vagy a jelenlegi tartózkodási helyükre postázzák. A lakcímkártyát az Okmányirodákban lehet módosítatni. Egyúttal kérjük, ha nem kapták meg a védettségi igazolványt vagy más hivatalos iratot az elmúlt hetekben, érdeklődjenek a kollégium portáján (96/514-280). Csak személyes átvételre van lehetőség, tovább postázásra nincs.
 
Együttműködéseteket megköszönjük!
 Intézményegység vezető
 

2021.10.06. - Megemlékezések az aradi vértanúkról

A szabadságharc drámai végórái közeledtek. A tavaszi hadjárat sikerei után a Habsburgok belátták, hogy egyedül nem képesek leverni a magyar forradalmat, és elfogadták az orosz cár már korábban is felkínált segítségét. I. Miklós cár, „Európa zsandára" 1849 júniusában kétszázezer katonát indított útnak Magyarország ellen.
A forradalmakat 1849 nyarára mindenütt leverték, Európa kormányai szemben álltak a magyar forradalommal. Segesvár mellett megsemmisült Bem serege, elesett Petőfi, és néhány nappal később a temesvári csatában felbomlott a honvédsereg nagy része. Kossuthot az aradi várban érte az újabb katasztrófa híre.
A világosi fegyverletétel után a megtorlás legfeketébb napja október 6-a volt, Haynau bosszúhadjáratának csúcspontja. Pesten golyó által kivégezték gróf Batthyány Lajost, az első felelős magyar kormány miniszterelnökét. Ugyanezen a napon Aradon a kivégzőosztag elé, illetve bitófa alá került a szabadságharc 13 tisztje. Ők nemzetünk mártírjai. Kevesek azok közül, akiknek tudjuk a nevét. Rajtuk kívül még vagy százhúsz embert kivégeztek Aradon; ezerkétszázan börtönbe kerültek, több ezren emigráltak, s félszázezer honvédet besoroztak a császári seregbe. (Részletek Halmos Péter csoportvezető összeállításából)
 
 
                                                         
Lövés dördült az éjszakába,
A fáknak megrezzent az ága,
Mint aki hirtelen felébred
S ijedten a távolba néz.
Lent a csermely, a víg zenész,
Elhallgat kissé, s újra kezdi.
Nem elmélkedik tovább senki;
Erdő alszik, szellő suttog,
A szürke füst lassan elszéled.
Nem szűnt meg semmi, csak egy élet.
(Wass Albert)
 
 
 
 
 
   
   
   
 

2021.09.24. - Sportos estek a kollégiumban

Hétköznaponként este lelkes mozogni, sportolni vágyó kollégisták töltik be szép számmal a tornacsarnok játékterét. Minden alkalommal más-más sportágé a főszerep. Így a teremfoci, a kosárlabda, a röplabda a legnépszerűbbek. A rendszeres mozgás egészséges életmódunk záloga, a közös játék öröme mindenki számára felüdülést jelent a mindennapi tanulmányok mellett és segíti annak eredményességét is. 
 
  

« 1 | 2 | 3 »