Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
 
......................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2021.10.20.
Értesítés
Értesítjük az elmúlt néhány évben végzett kollégista diákjainkat, hogy a korábban aktuális idegiglenes lakcímet (9024 Győr, Pátzay Pál utca 46.) szíveskedjenek megszüntetni, annak érdekében, hogy...
2021.10.06.
Megemlékezések az aradi vértanúkról
A szabadságharc drámai végórái közeledtek. A tavaszi hadjárat sikerei után a Habsburgok belátták, hogy egyedül nem képesek leverni a magyar forradalmat, és elfogadták az orosz cár már korábban is felkínált segítségét...
2021.09.24.
Sportos estek a kollégiumban
Hétköznaponként este lelkes mozogni, sportolni vágyó kollégisták töltik be szép számmal a tornacsarnok játékterét. Minden alkalommal más-más sportágé a főszerep. Így a teremfoci, a kosárlabda, a röplabda a legnépszerűbbek...

Archívum


« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »

2017.04.11. - Áldott Húsvétot

 
 
 
 KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÖRÖMHÍRÉVEL
 
LEGYEN ÁLDOTT ÉS KEGYELMEKBEN GAZDAG
A HÚSVÉT MINDEN TANÍTVÁNYUNKNAK,
MUNKATÁRSUNKNAK ÉS SZERETTEIKNEK!
 
 

2017.04.11. - Városi és megyei szavalóversenyek

 
 
 
 A Kossuth Zsuzsanna Kollégium városi szavalóversenyén
 
Nagy Csenge tanulónk
első helyezészt ért el.
 
 
A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban megrendezett
Kollégiumok Megyei Szavalóversenyén
 
 
Csonka Ádám tanulónk
második helyezést ért el 
 
Szeretettel gratulálunk!
 
Felkészítő tanárok: Palanikné Schmidt Kinga és Demeter-Szabó Judit

2017.04.03. - Városi kollégiumok sportdélutánja

 
 
 
Régi hagyomány, hogy minden év tavaszán a Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium szervezésében találkoznak Győr város középiskolai kollégiumainak diákjai egy jó hangulatú, sportos délután keretében.
Kollégiumunk válogatott (Apor-Págisz) csapata (Barabás Zsolt, Bognár Balázs, Csonka Ádám, Kemény Bálint, Lukácsi Milán, Nagy Ágoston, Riba Máté, Timár Dániel, Vadas Ákos, Zámbó István tanulók részvételével) a közel tíz kollégium mezőnyében, nemes küzdelemben a 4. helyen végzett. A vetélkedő a szabadidő hasznos eltöltését, a közösségépítést, a kollégiumok közötti szakmai együttműködést és hagyományőrzést egyaránt szolgálta. Gratulálunk a csapatnak és köszönjük felkészítő tanárának Halmos Péternek munkáját.
 

2017.03.02. - Szavalóverseny

 
 
 
Kollégiumunk 2017. március 2-án ismét megrendezte a Kollégiumok Szavalóversenyének helyi fordulóját. A diákok két kategóriában indulhattak: szabadon választott verssel és prózával állhattak a közönség elé.
Hat diák vett részt a jó hangulatú, nívós szavalatokat felvonultató versünnepen. A zsűri három kollégiumi nevelőből és két diákból állt. A hallgatóság tagjai, a diáktársak a költészet, az olvasás szépségét méltató programon vehettek részt.
A továbbjutott tanulók a városi és megyei szavlóversenyeken képviselhetik intézményünket.
 
A szervezésért köszönetet mondunk Demeter-Szabó Judit tanárnőnek, a zsűrizésben való segítségért pedig Palanikné Schmidt Kinga és Takács Anita tanárnőknek valamint a diákoknak.
 
A szavalók és az általuk előadott műalkotások:
 
Csonka Ádám: József Attila: Kései sirató
Lukács Ákos: Karinthy Frigyes: Nem mondhatom el senkinek 
Nagy Csenge: József Attila: Csöndes estéli zsoltár
Pintér Bernadett: Oscar Wilde: A readlingi fegyház balladája (részlet)
Skultéty Karina: Szabó Lőrinc: Versek-havasról (Ébredés)
Tarcsai Emese: Váci Mihály:Ha érdemes, ha nem
 
 

2017.02.28. - Farsangbúcsúztató táncház est

 
 
 
Szálljon erre a házra az Isten áldása, a benne lakóját indítsa vígságra!
 
A farsang vízkereszt napjától (január 6.) hamvazószerdáig tart. Szokások, hagyományok, hiedelmek sokasága fűződik ehhez az ünnepkörünkhöz, ami a karácsonyi után a leggazdagabb jeles napi szokáshagyományokban. A húshagyókedd a farsang és az egész tél elmúltát jelképezi (farsangtemetés). Hamvazószerda a farsangot követő nagyböjt kezdete – a katolikus egyháznál szigorú böjti nap.
 
Kollégiumunk is sok rendhagyó órát, tematikus foglalkozást szervez a tanév során, amelyek tanulóink ismereteinek gazdagítását, kulturális értékeink, egyházi és történeti hagyományaink megismertetését, szellemi-lelki gyarapodását szolgálja. Magyarságismeret témakörben régi szokásunk, hogy az élő népzenén és a néptáncon, annak művelőin keresztül mutatjuk meg magyarságunk értékeit és táncházaink keretében lehetővé tesszük hagyományos táncaink kipróbálását is.
 
Farsang utolsó napján a soproni Figurás együttes volt a vendégünk Fajkusz Attila népzenész, tanár művészeti vezetésével. A fiatal zenészekből álló formáció autentikus és lélekmelengető hangulatban húzta a talpalávalót, kitűnő példát adva fiataljainknak is értékmegőrző művészeti tevékenységük, tehetségük bátor és színvonalas vállalására. A zenei bemutatkozást és táncos előadást követően minden érdeklődő számára emlékezetes estét teremtettek. A rábaközi, mezőségi és moldvai táncok vezetésében Fodor Virág (volt Aporos diákunk) és Schreiner Károly néptáncosok jeleskedtek szép viseletben és nagy lelkesedéssel.
 
Az est szervezéséért köszönjük Németh Nándor (néptáncos) kollégánk közreműködését és megvalósulásáért az iskolavezetés, Kiss Zoltán igazgató úr és Gaál Barnabás igazgató-helyettes úr támogatását.
 

2017.02.07. - Egyetemisták látogatása

 
 
Szép hagyományunkhoz híven február 1-én ellátogattak hozzánk tavaly végzett diákjaink- ma már egyetemisták-hogy megosszák személyes élmémnyeiket, tapasztalataikat fiatalabb társaikkal.
A kollégium tanulói hallhattak a gazdasági, villamosmérnöki, pedagógiai, egészségügyi, turisztikai szakokról valamint a szálláslehetőségekről Budapesten és vidéki városokban.
Reményeink szerint hasznát veszik majd az elhangzottaknak felkészülésük és további tanulmányaik során.

2017.02.02. - Szülői értekezlet

  
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket
február 02-án 15.30-órától a kollégium félévi szülői értekezletére.

2017.01.26. - KID Továbbképzés

 2017. január 26-27-én sikeresen valósult meg az Apor Vilmos Római Katolikus Kollégiumban a
„Teszünk Érted! Vállalod a kihívást?- Újratöltve (NEA-UN-16-SZ-0425) elnevezésű képzési program,
az Országos KID Egyesület, mint Főpályázó, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Orvosi Népegészségtani Intézetének, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, és a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület szakembereivel és az iskolavezetés támogatásával.
A képzésen 20 fő diák, és 9 fő kollégiumi nevelő vett részt.
 
(További részletek olvashatóak a Nevelés menüpont alatt) KID Továbbképzés

2017.01.10. - Tiszta Szívek Mozgalma

 Tiszta Szívek Mozgalma
 
 
 
 
Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat és kedves szüleiket
 
Béri László Renátó OCD
előadására
 
Csak a jelen a miénk
címmel
 
2017. január 11-én, szerdán 17 órára
az Apor Vilmos Iskolaközpont kápolnájába.

2017.01.10. - Étkezési díj

 

 Felhívjuk a kedves szülők figyelmét,
hogy a februári étkezési díj utalási határideje:
2017. 01. 16-31-ig.

2016.12.16. - 4. Adventi gyertyagyújtás és szentmise

 
 
 
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk kedves diákjainkat és családjaikat,
Advent negyedik vasárnapján közös szentmisénkre
a Szentlélek templomba
2016. december 18-án 18.00 órára.

2016.12.15. - Adventi kézműves délután

 
Az adventi készülődés jegyében kézműves délutánt tartottunk a diákok számára, hogy saját készítésű ajándékokkal kedveskedhessenek szeretteiknek.
 
 „A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.”
Vida Ágnes
 

2016.12.08. - Kollégiumok adventi koncertje és szakmai napja

 
 
 
Hagyományteremtő programként a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium, a Jedlik Ányos Kollégium és az Apor Vilmos Katolikus Kollégium kulturális és közösségi együttműködéseként 2013 óta rendezzük meg tehetséggondozó szakköreink tanulóinak, zenélő-éneklő csoportjainknak a bemutatkozását, váltakozó helyszínekkel, adventben és a tanév végén. Az idei évben Győr Város kollégiumainak szakmai munkaközössége, melynek kollégiumunk is tagja, szeptemberben úgy határozott, hogy 2016/2017. tanév szakmai munkatervébe – intézményi ill. intézmények közötti jó gyakorlatként – beveszi ezt az értékes együttműködést. A programban részt vettek a három kollégium növendékei, a pedagógiai együttműködés keretében pedig 7 kollégium vezetője, nevelői. A tanulók valamennyien a kollégiumok zenei szakköreinek, kamaraegyütteseinek tagjai voltak. Mintegy 50 tanuló mutathatta meg zenei és énekesi tehetségét, közösségi értékeit.
 
Nagy várakozással tekintettünk a koncert megrendezésére. Fiataljaink ismételten tanúságot tehettek a zene és az ének személyiség-, és közösségformáló erejéről. Méltó keretek között megoszthatták egymással a harmóniák és a dalszövegek üzenetét, a közös zenélés és éneklés örömét és szeretetét, a karácsonyt megelőző adventi várakozás pillanatait. Ezáltal egymás talentumait jobban megismerhették és felismerhették, így jelenlétünk lelki és szellemi gazdagítást jelenthetett egymás számára. Így fűzhettük fel Adventben ezt a hagyományos találkozónkat, mint jócselekedeteinket arra a fényfüzérre, amely szívünkben várakozik, napról-napra világosságot sugározva, hogy az eljövendő szép ünnep jele, szeretetfénye legyen embertársaink, szeretteink, egymás számára.
A kollégiumok gazdag műsora között Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Anselm Grün gondolatai jelentették a hidat. Elhangzottak Nox, Gryllus, Szekeres Adrienn dalok, valamint Bob Dylan, Queen, Passengers dallamai. Köszönetet mondunk valamennyi szereplőnek, akik hangszeres tudásukkal, énekhangjukkal, versmondásukkal gazdagítottak bennünket ezen a szép estén. A műsort egy gyönyörű Ave Maria feldolgozás tette még ünnepélyesebbé a kollégium kamaraegyüttese előadásában.
Köszönetet mondunk Pappné Kaszás Zsuzsa intézményvezetőnek a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium igazgatójának a szakmai nap meghirdetéséért, előkészítéséért és mentorálásáért. Köszönjük az érdeklődő intézményvezetők és kollégák valamint tanulóink megtisztelő figyelmét. Köszönjük Kiss Zoltán igazgató úr, hogy jelenlétével, köszöntőjével megtisztelte a találkozó résztvevőit és intézményvezetőként kezdettől fogva támogatta a program hagyományainkhoz méltó megrendezését.
Köszönetet mondunk a koncert szervezéséért Huszárné Komjáthi Zsuzsanna tanár nőnek a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium intézményvezető helyettesének, Halmos Péter tanár úrnak a kollégium gitár-zenei szakkör csoportvezetőjének és Demeter-Szabó Judit tanár nőnek az irodalmi szakkör csoportvezetőjének és a kamaraegyüttes segítőjének.
Köszönet és dicséret közreműködő tanulóinknak:
Marton Dániel (gitár+ének), Sillinger Bence (gitár+ének), Skultéty Karina (ének), Skultéty Viktória (gitár+ének), Fekete Zsófia (gitár), Kiss Nóra (ének), Tóth Tünde (gitár+ének), Rippert Ágnes (gitár+ének), Bognár Lilla (gitár+ének), Langer Tamás (gitár+ének), Detre Csanád (gitár+ének), Mezei Gergő (ének), Molnár Anita (ének), Rózsa Patrícia (zongora), Hidász Ágnes (próza), Nagy Csenge (vers), Skultéty Karina (vers)
Minden nevelő kollégának és az esemény előkészítésében segítő technikai dolgozónknak is köszönetet mondunk munkájukért. Folytatás terveink szerint 2017-ben, a tanév végi közös koncerten.
 
 

2016.12.07. - Mikulás

 
 
 
 
Hagyományosan az idei évben is ellátogatott hozzánk a Mikulás,
akit a kollégium lakói nagy szeretettel vártak:)

2016.11.22. - Decemberi étkezési díj.

 
 
 
 
Felhívjuk kedves figelmüket, hogy a decemberi étkezési díj befizetési határideje 2016.11.25!
 
  

2016.11.22. - 1. Adventi gyertyagyújtás és szentmise

 
 
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk tanulóinkat és kedves családjaikat 
első közös adventi szentmisénkre
2016. november 27-én 18.00-órakor a Szentlélek templomban.

2016.11.16. - Nyílt nap a kollégiumban

 
 
 
Szeretettel várjuk a négy és hat évfolyamos gimnáziumba jelentkezőket, illetve a kollégiumunk iránt érdeklődőket iskolánk nyílt napjára, amelyet
 
 
2016. november 16-án (szerdán) 16.30 órakor tartunk.
                                          Helyszín: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont aulája.

2016.11.10. - Fogadónap

 
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk tanulóink szüleit november 10-én 14.00-19.00-ig kollégiumunk fogadónapjára.
 

2016.10.27. - Gólyaest

 
 
Idén is megrendezésre került hagyományos Gólyaestünk melynek keretében az Apor Kollégium büszke tagjaivá avatják a végzős diákok frissen érkezett társaikat.Az este nagyszerű hangulatban, vidám feladatok, jó humorú, ötletes előadások sorával telt és ünnepélyes fogadalomtétellel zárult.A kilencedikes diákok immár hivatalosan is a közösség tagjaivá váltak.
 

2016.10.25. - Ifjúságvédelmi előadás

 Kovács Dorka a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója tartott interaktív előadást az internet és a droghasználat veszélyeiről.A előadás különlegessége a gyerekek megvallása szerint abban állt, hogy alapja a személyesen megélt tapasztalat volt.A szubjektív megközelítés segítette a befogadást.A gyerekek pozitívan élték meg a személyes találkozást egy rendvédelmi dolgozóval.

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »