Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2023.02.28.
Farsangbúcsúztató táncház
   Február hónap végén tácházzal búcsúztattuk a telet. Köszönjük a szervezést Német Nándor tanár úrnak, diákjainknak pedig a lelkes részvételt.
2023.02.21.
Farsangi est
     Az idei évben is megrendeztük hagyományos farsangi estünket.Minden tanulócsoportunk műsorral készült, majd tombolahúzás és végül tánc zárta a vidám estét. Köszönjük a szereplőknek a felkészülést!
2023.02.15.
Lelki beszélgetések
 

Archívum


« első ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ... utolsó »

2016.12.16. - 4. Adventi gyertyagyújtás és szentmise

 
 
 
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk kedves diákjainkat és családjaikat,
Advent negyedik vasárnapján közös szentmisénkre
a Szentlélek templomba
2016. december 18-án 18.00 órára.

2016.12.15. - Adventi kézműves délután

 
Az adventi készülődés jegyében kézműves délutánt tartottunk a diákok számára, hogy saját készítésű ajándékokkal kedveskedhessenek szeretteiknek.
 
 „A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.”
Vida Ágnes
 

2016.12.08. - Kollégiumok adventi koncertje és szakmai napja

 
 
 
Hagyományteremtő programként a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium, a Jedlik Ányos Kollégium és az Apor Vilmos Katolikus Kollégium kulturális és közösségi együttműködéseként 2013 óta rendezzük meg tehetséggondozó szakköreink tanulóinak, zenélő-éneklő csoportjainknak a bemutatkozását, váltakozó helyszínekkel, adventben és a tanév végén. Az idei évben Győr Város kollégiumainak szakmai munkaközössége, melynek kollégiumunk is tagja, szeptemberben úgy határozott, hogy 2016/2017. tanév szakmai munkatervébe – intézményi ill. intézmények közötti jó gyakorlatként – beveszi ezt az értékes együttműködést. A programban részt vettek a három kollégium növendékei, a pedagógiai együttműködés keretében pedig 7 kollégium vezetője, nevelői. A tanulók valamennyien a kollégiumok zenei szakköreinek, kamaraegyütteseinek tagjai voltak. Mintegy 50 tanuló mutathatta meg zenei és énekesi tehetségét, közösségi értékeit.
 
Nagy várakozással tekintettünk a koncert megrendezésére. Fiataljaink ismételten tanúságot tehettek a zene és az ének személyiség-, és közösségformáló erejéről. Méltó keretek között megoszthatták egymással a harmóniák és a dalszövegek üzenetét, a közös zenélés és éneklés örömét és szeretetét, a karácsonyt megelőző adventi várakozás pillanatait. Ezáltal egymás talentumait jobban megismerhették és felismerhették, így jelenlétünk lelki és szellemi gazdagítást jelenthetett egymás számára. Így fűzhettük fel Adventben ezt a hagyományos találkozónkat, mint jócselekedeteinket arra a fényfüzérre, amely szívünkben várakozik, napról-napra világosságot sugározva, hogy az eljövendő szép ünnep jele, szeretetfénye legyen embertársaink, szeretteink, egymás számára.
A kollégiumok gazdag műsora között Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Anselm Grün gondolatai jelentették a hidat. Elhangzottak Nox, Gryllus, Szekeres Adrienn dalok, valamint Bob Dylan, Queen, Passengers dallamai. Köszönetet mondunk valamennyi szereplőnek, akik hangszeres tudásukkal, énekhangjukkal, versmondásukkal gazdagítottak bennünket ezen a szép estén. A műsort egy gyönyörű Ave Maria feldolgozás tette még ünnepélyesebbé a kollégium kamaraegyüttese előadásában.
Köszönetet mondunk Pappné Kaszás Zsuzsa intézményvezetőnek a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium igazgatójának a szakmai nap meghirdetéséért, előkészítéséért és mentorálásáért. Köszönjük az érdeklődő intézményvezetők és kollégák valamint tanulóink megtisztelő figyelmét. Köszönjük Kiss Zoltán igazgató úr, hogy jelenlétével, köszöntőjével megtisztelte a találkozó résztvevőit és intézményvezetőként kezdettől fogva támogatta a program hagyományainkhoz méltó megrendezését.
Köszönetet mondunk a koncert szervezéséért Huszárné Komjáthi Zsuzsanna tanár nőnek a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium intézményvezető helyettesének, Halmos Péter tanár úrnak a kollégium gitár-zenei szakkör csoportvezetőjének és Demeter-Szabó Judit tanár nőnek az irodalmi szakkör csoportvezetőjének és a kamaraegyüttes segítőjének.
Köszönet és dicséret közreműködő tanulóinknak:
Marton Dániel (gitár+ének), Sillinger Bence (gitár+ének), Skultéty Karina (ének), Skultéty Viktória (gitár+ének), Fekete Zsófia (gitár), Kiss Nóra (ének), Tóth Tünde (gitár+ének), Rippert Ágnes (gitár+ének), Bognár Lilla (gitár+ének), Langer Tamás (gitár+ének), Detre Csanád (gitár+ének), Mezei Gergő (ének), Molnár Anita (ének), Rózsa Patrícia (zongora), Hidász Ágnes (próza), Nagy Csenge (vers), Skultéty Karina (vers)
Minden nevelő kollégának és az esemény előkészítésében segítő technikai dolgozónknak is köszönetet mondunk munkájukért. Folytatás terveink szerint 2017-ben, a tanév végi közös koncerten.
 
 

2016.12.07. - Mikulás

 
 
 
 
Hagyományosan az idei évben is ellátogatott hozzánk a Mikulás,
akit a kollégium lakói nagy szeretettel vártak:)

2016.11.22. - Decemberi étkezési díj.

 
 
 
 
Felhívjuk kedves figelmüket, hogy a decemberi étkezési díj befizetési határideje 2016.11.25!
 
  

2016.11.22. - 1. Adventi gyertyagyújtás és szentmise

 
 
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk tanulóinkat és kedves családjaikat 
első közös adventi szentmisénkre
2016. november 27-én 18.00-órakor a Szentlélek templomban.

2016.11.16. - Nyílt nap a kollégiumban

 
 
 
Szeretettel várjuk a négy és hat évfolyamos gimnáziumba jelentkezőket, illetve a kollégiumunk iránt érdeklődőket iskolánk nyílt napjára, amelyet
 
 
2016. november 16-án (szerdán) 16.30 órakor tartunk.
                                          Helyszín: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont aulája.

2016.11.10. - Fogadónap

 
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk tanulóink szüleit november 10-én 14.00-19.00-ig kollégiumunk fogadónapjára.
 

2016.10.27. - Gólyaest

 
 
Idén is megrendezésre került hagyományos Gólyaestünk melynek keretében az Apor Kollégium büszke tagjaivá avatják a végzős diákok frissen érkezett társaikat.Az este nagyszerű hangulatban, vidám feladatok, jó humorú, ötletes előadások sorával telt és ünnepélyes fogadalomtétellel zárult.A kilencedikes diákok immár hivatalosan is a közösség tagjaivá váltak.
 

2016.10.25. - Ifjúságvédelmi előadás

 Kovács Dorka a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója tartott interaktív előadást az internet és a droghasználat veszélyeiről.A előadás különlegessége a gyerekek megvallása szerint abban állt, hogy alapja a személyesen megélt tapasztalat volt.A szubjektív megközelítés segítette a befogadást.A gyerekek pozitívan élték meg a személyes találkozást egy rendvédelmi dolgozóval.

2016.10.20. - Megemlékezés október 23-ról.

 
 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére kollégiumunk dráma szakkörösei
zenés, színházi jelenetekkel aláfestett performanszot adtak elő dísztermünkben.
 

2016.10.12. - Tiszta szívek mozgalma

 
Október 12-én került sor a Tiszta Szívek Mozgalmának következő rendezvényére, a tisztasági imaestre. Kollégistáink is évek óta részesei az országos imaest programjainak, melynek keretében több száz fiatallal együtt imádkoznak a tiszta szerelemért és a testi, lelki tisztaság kegyelméért az ország különböző pontjain.
 
A zsúfolásig megtelt Kármelita templomban először szentmisén vettek részt, melyet Renátó atya mutatott be, majd pedig dr. Veres András püspök úr mélyre ható tanítását hallgatták meg. Ezt követően a fiatalok imádságos elmélkedést tartottak a kihelyezett Oltáriszentség előtt, majd közös imával és énekkel zárták az est programját melyben aktív szerepet is vállaltak. 

2016.10.10. - Novemberi étkezés

 
 
 A novemberi étkezés átutalási határideje 2016.10.25!

2016.10.09. - Közös Szentmise - október

 
 Szeretettel hívjuk és várjuk kollégistáinkat és kedves a családjaikat október havi közös Szentmisénkre
2016. 10.09-én 19.00 órakor a Szentlélek templomban.
A Szentmise keretében röviden megemlékezünk az Aradi vértanúkról.

„Ki tehet arról, hogy ilyen a magyar sorsa?
Krisztus keresztje tövében érett apostollá az apostolok lelke
és bitófák tövében kell forradalmárrá érni a magyar lelkeknek.”

Lázár Vilmos
 
 

2016.09.06. - Szülői értekezlet

 
"A közösségben az egyes embert szeretjük, nem pedig elvont értelemben a közösséget: nem egy
egészet, egy intézményt vagy egy ideális életmódot. Az ember az, a ki számít, az embert kell
szeretni, és elfogadni olyannak, amilyen, és oly módon, hogy Isten terve szerint növekedjék és az
élet forrásává váljék."
Jean Vanier
 
 
 
 
 Szeretettel hívjuk és várjuk tanulóink szüleit
kollégiumi szülői értekezletünkre
szeptember 8-án 15.30 órától.

2016.09.06. - Szeptemberi étkezés

 
 
 
 
 Szeptemberi étkezés átutalási határideje 2016.09.07.

2016.08.12. - Tanévkezdéssel kapcsolatos információk

 
 
 
 
 
 
Kedves Kollégistáink! Tisztelt Szülők!
  
 
Még tart a nyári pihenés áldott ideje, de szeretnénk néhány fontos információt megosztani
a kollégiumi tanévkezdéssel kapcsolatban. 
 
1.Tanévkezdéssel kapcsolatos tájékoztató levelek postára adásának ideje augusztus 12-ig.
 
2.Gólyatábor új kollégistáink és a segítő végzősök részvételével augusztus 25-26-án (csütörtök-péntek) Győrújbaráton, az Apor Vilmos Lelkigyakorlatos és Üdülőházban.
Cím: Győrújbarát(hegy), Dobó u. 3.
 
Megjegyzés: Érkezés 25-én 11-12 óra között egyénileg ill. szülői kísérettel, távozás 26-án 16-17 óra között a táborzárást követően. A résztvevők teljes ellátásban részesülnek a tábor ideje alatt. Részletek a tájékoztató levélben.
 
3.Beköltözés, regisztráció a kollégiumban (0. nap) augusztus 31-én, szerdán – 15-18 óra között.
Megjegyzés: Felsőoktatásban tanuló hallgatóink is ettől a naptól kezdődően költözhetnek be a kollégiumba.
 
4.Első tanítási nap a kollégiumban szeptember 1.
 
5.Kollégiumi tanévnyitó szeptember 1-én.
 
6.Kollégiumi szülői értekezlet szeptember 8-án, csütörtökön 15.30 órakor.
 
 
Kellemes feltöltődést kívánunk a nyár hátralevő részére és szeretettel várunk mindenkit!
 
 

2016.06.16. - Nyári útravaló

 A nyári szünetre kívánunk mindenkinek testi-lelki felüdülést, hasznos időtöltést, sok-sok kulturális, lelki élményt, segítőkész lelkületet otthon a családban vagy bátor kiállást a diákmunkában.
Legyetek a szünetben Boldog Apor Vilmos nevének és szellemiségének hirdetői és közvetítői a világban.
Visszavárunk Benneteket jó egészségben, szellemileg-lelkileg gazdagodva.
Isten veletek!
 
 

2016.06.08. - Tanévzáró

 Kollégiumi tanévzáró ünnepélyünk
2016. junius 8-án 17.00-kor kerül megrendezésre
a kollégium dísztermében.

2016.06.08. - Kollégiumi tanévzáró

 
 
Rendhagyó módon ezen a tanévzárón felidéztük azt a sok tehetséget, talentumot, értéket, amivel veletek együtt és általatok gazdagodtunk valamennyien az elmúlt évben. Kiszíneztük a tanév utolsó napjait a diákok produkcióival, a szakkörök, diákkörök válogatott képes beszámolóival. Majd pedagógusaink lelki útravalóval szolgáltak a nyárra egy-egy ismert evangéliumi gondolat megosztásával. Számba vettük és értékeltük az elvégzett egész évi közös munkánkat és jutalmaztuk tanulóinkat a közösségben szép teljesítményeikért, a jócselekedetekért és a követendő példákért. Tanévzárónkról nem hiányzott a közös élmények, gondolatok felidézése és tehetséges énekeseink, zenészeink produkciója sem…
 
A tanévben összesen 144 általános és középiskolás tanuló kapott teljes ellátást. A 10 iskolából és sok különböző tagozatról érkező tanuló tanulmányi átlaga: 4,3 lett, melyhez szívből gratuláltunk. A kollégiumban összesen 19 tanuló büszkélkedhet kitűnő bizonyítvánnyal. 4,5 feletti jeles eredményt 42 fő tanuló ért el. Teljesítményük szintén elismerésre méltó. 57 fő tanulónk kapott a tanév végén a kollégiumban elismerést, dicséretet – köztük sokan könyvjutalmat. Ezzel együtt a jó eredményekhez és emlékezetes közösségi pillanatokhoz szükség volt valamennyi növendékünk együttműködésére, megértésére és lelkes aktivitására.
 
Megköszöntük az iskolavezetés, Ferenc atya és az iskola, kollégium pedagógus munkát segítő személyzetének áldozatos munkáját és támogatását. Eredményes tanévet zárhattunk - hála a Jóisten irgalmának és kegyelmeinek, égi pártfogónk Boldog Apor Vilmos vértanú püspök közbenjárásának.
 
Hálás szívvel gondoltunk a családokra, támogatóinkra, az ő jó szándékukra, amivel ebben a tanévben is nagylelkűen támogattak bennünket. Ezáltal ők maguk is felelősséggel részt vállaltak abban, hogy gyermekeinket a kollégium – a személyes gondoskodással együtt - igazi otthonosság érzetével töltse el, hogy örömmel használják a számukra biztosított közösségi tereket és érezzenek felelősséget nemes céljaik megvalósítása, egymás és környezetük iránt.
 
Köszönetet mondtunk a nevelők munkájáért, a mindennapi emberi gondoskodásért, a tanulóinkkal való jó együttműködésre törekvésért, a sok-sok lelki beszélgetésért és személyes támogatásért, bátorításért és amikor kellett a következetes problémamegoldásért, jó szándékú figyelmeztetésért.
 
 
 
 
 
 
 

« első ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ... utolsó »