Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2023.02.28.
Farsangbúcsúztató táncház
   Február hónap végén tácházzal búcsúztattuk a telet. Köszönjük a szervezést Német Nándor tanár úrnak, diákjainknak pedig a lelkes részvételt.
2023.02.21.
Farsangi est
     Az idei évben is megrendeztük hagyományos farsangi estünket.Minden tanulócsoportunk műsorral készült, majd tombolahúzás és végül tánc zárta a vidám estét. Köszönjük a szereplőknek a felkészülést!
2023.02.15.
Lelki beszélgetések
 

Archívum


« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »

2016.03.01. - Interaktív előadás ANTSZ

 
 
Március 1-én interaktív módon tudhattunk meg még többet a káros és hasznos élelmiszerekről és egészséges testképről. Köszönet az ÁNTSZ előadójának.

2016.02.15. - Étkezés befizetés

  A márciusi étkezési megrendelő alapján kérjük a feltüntetett összeget szíveskedjenek
az iskola számlaszámára legkésőbb 2016. február 25-ig átutalni !
 
 
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét az átutalási idő pontos betartására!

2016.02.09. - Farsangbúcsúztató táncház est a Cserefa együttessel

 Zenés-táncos utazás a keleti végekre
 
Igazi moldvai élő zenét hallhattunk a Cserefa együttes autentikus előadásmódjában. Közel hozva hozzánk magyarságunk ősi nyelvezetét, gondolatvilágát, kultúráját, a moldvai csángók hagyományait és életérzését. A zene önmagában is táncra szólít, de segítségünkre volt Fábián Szabolcs, akinek jóvoltából több mint százan jókedvűen táncra kerekedtünk. (további részletek a Nevelés menüpontban)
 
 

2016.02.08. - Jótékonysági koncert

 
A Győri Liszt Ferenc Zeneiskola Fúvószenekara sok szeretettel meghívja Önt és kedves Családját jótékonysági hangversenyére!

Helyszín: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont aulája
 
Időpont: 2016. Február 11. csütörtök 17.00
 

2016.02.02. - Farsang a kollégiumban

"A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (...) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen. "Szabó Magda
 
Az idei évben is megrendezésre került kollégiumunkban a farsang. Diákjaink zenés, táncos produkciói biztosították a jókedvű, felhőtlent szórakozást. A hagyományos tombolahúzás után késő estig táncolhatott a fiatalság.

2016.01.24. - Közös szentmise - január

 Szeretettel hívjuk és várjuk tanulóinkat és családjaikat közös szentmisénkre
2016. január 24-én 18.00 órakor.
 
Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtést hirdet január 24-re.
 
"Az anyagi támogatás nem csupán a költségek fedezését jelenti az elüldözött családok és gyermekeik számára, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét. A hívek pedig az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlásával mennyei Atyánk irgalmas szeretetéről tesznek tanúságot."

 Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Budapest, 2016. január
 
.
 
 
 

2016.01.20. - Véradás

 
A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat
és az Apor Iskola véradást szervez,
amelyre szeretettel várjuk a segíteni tudókat!
 
 
Helyszín: Apor kollégium díszterme
Időpont: 2016. 01. 20.
13.00-17.00
 
 
 

2016.01.15. - Étkezés befizetés

  A kollégium tanulói január 15-én viszik haza a januári étkezési megrendelőt.
Kérjük, hogy az ezen szereplő összeget szíveskedjenek
az iskola számlaszámára átutalni legkésőbb 2016. január 25-ig.
 
 
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét az átutalási idő pontos betartására!
 

2015.12.16. - Karácsonyi köszöntő a kollégiumban

 
Közeledésre, megszentelt pillanatokra hív meg bennünket a születendő kis Jézus. Ahhoz a betlehemi hajlékhoz, ami egyszerre hirdeti az Isten dicsőségét és az isteni szándék és jelenlét békességét. Adventen keresztül közeledünk karácsony éjszakájához, valahonnan a hétköznapok egyhangúnak tűnő messzeségéből az Isten földre szállásának helyéhez és idejéhez. Minden esztendőben megtehetjük ezt az utat lélekben és jó cselekedeteinken, szolgálatainkon, hivatásunkon keresztül fizikailag is átérezve az út és a megérkezés örömét. Megtehetjük-e, hogy ezt a felemelő élményt csak magunknak tartogatjuk? Kell, hogy megosszuk másokkal is! Szeretteinkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel és azokkal, akik látókörükben egyedül, magányosan élnek, ünnepelnek. Legyünk nekik is az érkező jó pásztorok, akik az angyaloktól hallott örömhírrel a szívükben indulnak el Betlehem felé. Vigyük magunkkal el az emberségünket, szívünk szeretetét és tiszteletét Isten és ember iránt. Gyógyítsunk be régen ejtett sebeket, pótoljuk elmulasztott segítségünket, kérjünk bocsánatot bántásainkért vagy figyelmetlenségünkért és szánjunk időnkből mindazoknak, akiknek lehet, hogy a legszebb karácsonyi ajándék mi magunk legyünk.
 
Mily nagy jótéteménye és szeretete a végtelen Istennek, hogy így közeledik felénk, így leereszkedik fönséges magasságából az emberi értelem számára utolérhetetlen fönségéből: gyermekké lett érettünk. Mint fölnőtt férfi is bevonulhatott volna a világba, ő mégis gyermekké akart lenni úgy, ahogyan minden ember kezdi, úgy akarta ő elkezdeni, csak még szegényebben, és igénytelenebbül és alázatosan. (Apor Vilmos tanításaiból)
 
BOLDOGSÁGOS SZŰZ
 
A jászol közelében nézzünk egy pillantásra a Boldogságos Szűzre. A betlehemi jászolt Szűzanya nélkül nem tudjuk elképzelni, mint Krisztus keresztjéhez is odatartozik a „mater dolorosa”, a fájdalmas anya úgy tartozik ide is az ő fönséges alakja, szent örvendezésében. (Apor Vilmos tanításaiból)
 
A kollégium tanulóinak felemelően szép pásztorjátéka, hangszeres énekes kísérettel, a gitár szakkörösök karácsonyi dala mellett Ferenc atya ünnepi beszéde, a nevelők közös énekes köszöntője és a kollégium vezetőjének fent idézett gondolatai segítettek bennünket karácsony szent titkának megértésében és átélésében.
 
Köszönettel tartozunk a műsorban szereplő valamennyi diákunknak, Demeter-Szabó Judit tanárnőnek, Halmos Péter tanár úrnak, minden nevelő és segítő kollégának áldozatos munkájáért mellyel közös ünneplésünket meghitté és széppé tették.
 
 
 
 
 
 
A betlehemi csillag tiszta fényében áldott, békés, szent karácsonyt és kegyelmekben, egészségben bővelkedő, boldog új esztendőt kívánok minden tanítványunknak, kollégáimnak és családtagjaitoknak!
 
 
 

2015.12.15. - Mendikálás a Szent Anna Otthonban

 Közösségünk szép hagyománya, hogy minden év adventjén megváltónk ünnepéhez közeledve diákjaink és nevelőink szeretettel ajándékozzák meg a Szent Anna Otthon lakóit, karácsonyt váró örömteli énekükkel.
 

2015.12.13. - Advent 3. vasárnapja - Örvendezés vasárnapja

 "Örüljetek az Úrban szüntelenül!
Újra csak azt mondom, örüljetek.
Emberszerető jóságtokat ismerje meg mindenki!
Az Úr közel van."
 
 
Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Szeretettel hívjuk és várjuk tanulóinkat és családjaikat közös szentmisénkre 2015. december 13-án 18.00 órakor.

2015.12.08. - Étkezés befizetés

 A kollégium tanulói december 11-12-én viszik haza a decemberi étkezési megrendelőt. Kérjük, hogy az ezen szereplő összeget szíveskedjenek az iskola számlaszámára átutalni 2015. december 18-ig.
 
 
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét az átutalási idő pontos betartására a 2015-ös év zárása végett.

2015.12.07. - Koncert

Kollégiumunk gitárszakköre és énekesei közös koncerten mutathatták meg zenei tehetségüket a Kossuth Zsuzsanna városi leánykollégiumban.Zenei programjukban kortárs dalok és versmegzenésítések szerepeltek.

2015.11.27. - Első Adventi Gyertyagyújtás

 
 A kollégisták közös szentmiséjén szeretettel várunk téged is!

Szentlélek Templom

November 29., vasárnap 18. óra

2015.11.13. - Étkezés befizetése - december

 Tisztelt Szülők!

A kollégium tanulói november 13-án viszik haza a decemberi étkezési megrendelőt. Kérjük, hogy az ezen szereplő összeget szíveskedjenek az iskola számlaszámára átutalni 2015. november 25-ig.
 

2015.11.04. - Ifjúsági cursillo

 Végzőseink ifjúsági lelkigyakorlaton vesznek részt 2015. november 5. és 8. között. A fiúk Győrújbaráton az Apor lelkigyakorlatos és üdülőházban, míg a lányok kollégiumunkban töltődhetnek fel lelkileg. 

2015.11.03. - Fogadónap

 Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő szülőket fogadónapunkon,
2015. november 5-én, 16.00 és 19.00 óra között.

2015.11.02. - Előttünk járók

Imádsággal, verses-zenés áhítattal emlékeztünk meg elhunyt szeretteinkről, köztük az előttünk járó diáktársainkról, tanítványainkról és munkatársainkról.
Lelki küldetésünk van az értük való imában, bízva az ő közbenjárásukban érettünk. Életpéldájuk, hogy tegyük méltóvá életünket a Gondviselés szándékaira és kegyelmeinek elfogadására.
Hűségesen járjunk az Úr ösvényein és segítsünk embertársainknak is megismerni az Ő végtelen irgalmát és szeretetét.
 
Hogy megtarthattam a hitet,
és megfuthattam a kicsik futását,
és futva futhatok az Érkező elé,
s tán nem kell a városba mennem
a lámpásomba olajért,
hála legyen!
 
/Sík Sándor: Te Deum/
 

2015.10.21. - Október 23-i ünnepi megemlékezés a kollégiumban

 Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 59. évfordulójára
emlékezett a kollégium október 21-én.
A diákok rendhagyó performance előadással készültek a forradalom hőseinek és áldozatainak tiszteletére.

2015.10.15. - Gólyaest

Az idén, október15-én, csütörtökön került sor a már több éves hagyományra visszatekintő Gólyaestünkre, melynek során végzős tanulóink különböző játékos és tréfás feladatok segítségével avatták "valódi" aporos kollégistává társaikat.

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »