Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

2022.12.07. - Mikulás-napi foci kupa

 
Idén először került megrendezésre a Mikulás-napi foci kupa melyen a Jedlik kollégium lakóival mérkőzött meg az Aporosok csapata.Köszönjük a diákoknak a lelkes részvételt, a szurkolóknak pedig a bátorítást.Várjuk a visszavágót!

2022.12.06. - Prevenciós előadás 2.

 
 
A 9. és 10. évfolyamos diàkokoknak meghírdetett prevenciós előadàson vehettünk részt a kollégiumunkban. A bemutató témàja az internetes-és az iskolai bàntalmazàsok elkerülése volt. Jàtékosan, több fordulós feladaton keresztül ismerkedhettünk meg a jelenséggel. Gordon macit kellett kiszabadítani a fogsàgból; ezt gördülékenyen, közös erővel oldottuk meg. Köszönjük az előadóknak, hogy új ismeretekkel bővítették tudàsunkat.
 
Proity Lilla 10.D
Simon Júlia 9.C
 
 
Köszönjük az értékes előadás megszervezését Bán Csabáné tanárnőnek.
 
 

2022.11.28. - Adventi jótékonysági sütisvásár

 
 
 
Advent első vasárnapját idén jótékonysági sütivásárral kötöttük egybe, hagyományteremtő céllal.Hálásan köszönjük mindenkinek, aki munkájával és az általa hozott finomságokkal hozzásárult az adventi várakozás jó hangulatú közösségi eseményéhez.
Az eseményen készült képeket a galériában megtekinthetik.

2022.11.17. - Tájékoztató az Apor Kollégium iránt érdeklődőknek

 Kedves Jelentkező!

 
Te és családod, nagy döntés előtt álltok, hiszen 14 évesen arra készülsz, hogy elhagyva eddigi otthonod, önállóan tedd meg első lépéseidet a felnőtté válás felé. Ebben szeretnénk neked segíteni és egy olyan kollégiumi helyet biztosítani számodra, ahol biztonságban, nyugalomban, kigyensúlyozott,vidám közösségben élheted meg ezeket az éveket.

Általános információk

 
Fontos tudni, hogy a kollégiumot a Magyarországi Katolikus Egyház tartja fenn.Mit is jelent az egyházi fenntartás a hétköznapokban? Elősorban azt, hogy egy nyugodt, gyermekcentrikus, vallásos alapon nyugvó közösségbe kerülsz, ahol vigyáznak rád és figyelemmel kísérik tanulmányaidat.Tudjuk, hogy a kamaszkor nem könnyű, ezért igyekszünk közösséget teremteni a kolisok számára.A csoportvezető tanárokra a tanulmányi munkán és a szabadidőn kívül az élet számos területén számíthatsz.

 
A kollégiumban folyó tanulmányi munka

 
Délutánonként a kötelező szilenciumon (16:00-19:00) túl, szakkörök, szabadidős tevékenységek várnak.Kiemelt feladatunk a tanulás segítése. Pedagógusaink a közismereti tantárgyak nagy részében segítséget tudnak nyújtani akár a felzárkóztatás, akár a tehetségfejlesztés terén. Jelenleg rendelkezünk matematika, fizika, magyar nyelv és irodalom, történelem, földrajz, angol, szakos kollégákkal,illetve idősebb, tehetséges diákjaink szívesen segítenek társaiknak.
 
Csoportvezető tanáraink folyamatosan tartják a kapcsolatot tanulóink iskolai osztályfőnökeivel, így tanulmányi problémák esetén időben el tudjuk kezdeni a felzárkóztatást.

 
Lakhatási körülmények

 
Az épület 3 szintes. A szobák négyágyasak, külön fürdőszoba és toalett található valamennyiben.A gyerekeket igyekszünk évfolyamukat és iskoláikat figyelembe véve elszállásolni.A lányok és a fiúk külön szinteken laknak.A kollégiumban elérhető a tanuláshoz szükséges internet hozzáférés diákjaink részére.Minden emeleten található két tanulószoba, teakonyha, a földszinten díszterem a rendezvényeink számára és egy kápolna biztosítja a vallásos elvonulás lehetőségét.

 
Szabadidős tevékenység a kollégiumban

 
Rendszeres sportolási lehetőséget biztosítunk minden este az iskola sportcsarnokában illetve délutánonkén szintén az iskola konditermében.Intézményünk kiterjedt, a tanév egészét átfogó hagyományrendszerrel rendelkezik, amely erősíti a kollégiumi közösség együvé tartozását.Ennek részei a kollégiumi Gólyatábor, a Gólyaavató, a Karácsonyi Est, Sportestek, Táncházak és még jó néhány program.

 
Étkezés

 
Az étkezések az intézmény éttermében történnek, melyet saját konyhánk biztosít napi háromszori alkalommal.
Az ételallergiával élők számára lehetőség van egy diétás menüket előállító győri közétkeztetési cégtől rendelni.
A befizetések utalással történnek, az étkezések megrendelése és lemondása pedig online felületen keresztül lehetséges.
 

Mit várunk Tőled?

 
Csak azt, hogy törekedj a békés együttélésre, hiszen ide mindennap hazatértek és akárcsak neked, mindenki másnak is joga van nyugodtan tölteni a napját, pihenni, tanulni, a szabadidőt hasznosan, szervezetten eltölteni. Vegyél részt a kollégiuimi foglalkozásokon, légy nyitott a keresztény értékek mentén szerveződő életre.Légy őszinte, ha kell kérj segítséget és fordulj te is szeretettel társaid felé.Cserébe egy összetartó, vidám, értékes közösség tagjává válhatsz.
 
A kollégiumunkban zajló mindennapi életből ízelítőt kaphat a kedves érdeklődő tanuló és szülő, ha megtekinti a honlapunk főoldalán elhelyezett híreket, továbbá az archívumot és a feltöltött fényképeket.

 
Szeretettel várunk az Apor Kollégiumba!


 
 
 
 
 
 

2022.11.10. - Nyílt nap!

 
 
 Szeretettel várjuk a négy és hat évfolyamos intézményekbe jelentkezőket,
 iskolánk és kollégiumunk nyílt napjára, amelyet
 
2022. november 16-án (szerdán)
16.30 órakor tartunk.
 
Helyszín: az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont aulája
illetve 
A Kollégium Díszterme 17.30 órakor azok számára akik nem intézményünk tanulói lesznek.
 
 
 

2022.10.25. - Gólyaest

 
 
Idén is megrendezésre került hagyományos Gólyaestünk melynek keretében az Apor Kollégium büszke tagjaivá avatták végzős diákjaink frissen érkezett társaikat.Az este nagyszerű hangulatban, vidám feladatok, jó humorú, ötletes előadások sorával telt és ünnepélyes fogadalomtétellel zárult.A kilencedikes diákok immár hivatalosan is a közösség tagjaivá váltak.
 
Köszönet illeti meg a végzős évfolyamot lelkes előkészítő munkájáért és a lebonyolításáért, a gólyákat pedig a vidám, aktív részvételért.
 
A rendezvényről készült képek a galériában megtekinthetőek.
 

2022.10.13. - Étkezés befizetés-emlékeztető

 
 
Értesítjük a tisztelt szülőket,hogy a szeptemberi kollégiumi étkezés
átutalásának határideje október 20-án lejár.

Kérjük a határidő pontos betartása érdekében szíveskedjenek az esedékes összeget elutalni.
 
 Ha a befizetéssel kapcsolatban egyeztetésre van szükség azt a
96/514-286 telefonszámon kollégánknál megtehetik.

  CIB Bank Zrt-nél vezetett bankszámlaszámunk:
  10700031-70870941-51200002
 

2022.10.12. - Prevenciós előadás

 
 
 
A bűnmegelőzés egyre fontosabbá válik társadalmunkban, ezért különösen oda kell figyelnünk a ránk bízott gyermekek prevenciós jellegű oktatására. Kollégiumunkban, Princzes Adrienn c.r. őrnagy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság előadója általános tájékoztatást tartott diákjainknak az áldozattá válás megelőzését célozva meg.
 
 
 
Október 6-án, csütörtökön, részt vettünk egy prevenciós előadáson. A bemutatót egy bűnmegelőzési szakember tartotta a rendőrségtől. Figyelemfelkeltő és meglepő volt számomra az elhangzott információ: nem is gondoltam volna, hogy az apró diákcsínyek, mint például egy csoki ellopása a boltból, átmenni a zebrán, ha piros a lámpa, aláírni a papírokat anyukád helyett, valaki mással megíratni a házit, összefirkálni a padot hatalmas következményt vonhat maga után. Manapság az internet is nagyon fontos része az életünknek, viszont az sem veszélytelen, sokan más személynek adják ki magukat, becsapva a másik felet. Fontos, hogy nekik ne dőljünk be, és ne adjunk ki magunkról bizalmas információkat. Az előadás tanulságos volt, mert a való életben előforduló helyzeteken, példákon keresztül kaptunk tájékoztatást sok témában.
 
Nemes Flóra 10.J osztályos tanuló
 
 
 
Köszönjük az értékes előadás megszervezését Bán Csabáné tanárnőnek.

2022.09.13. - Étkezés rendelése

Tisztelt Szülők!

Ahogy arról már korábban értesülhettek, a 2022/2023-as tanévtől változás lép életbe az étkezés rendelések kapcsán. 2022. szeptember hónaptól kezdődően minden hónapban Önöknek kell gyermekük/gyermekeik részére megrendelni a következő havi étkezést, azaz szeptember 19-23 között az október havi étkezést. Ha még nem regisztráltak az https://aporisk.qb.hu webes felületen vagy az ehhez tartozó telefonos applikáción (QB suli) kérjük minél előbb tegyék meg a gördülékeny felhasználás érdekében.A további információkat megtalálják az iskola  honlapján.
 
 
Köszönjük segítő együttműködésüket!
 
 

2022.09.05. - Kollégiumi tanévnyitó ünnepély 2022/23

 
 
 Évnyitónkon új reménnyel és szeretettel köszöntöttük közösségünkben Főtsztelendő Kálmán Imre iskolalelkész urat aki az idei tanévtől kollégiumunk és iskolánk lelki vezetője.Köszöntőjében bemutatkozott a diákoknak, beszélt a szolgálatról melyet feladatul kapott és megáldotta tanulóinkat.
 
A kollégiumi tanévet Áder Ferencné intézményvezető nyitotta meg, néhány megszívlelendő kedves szó kíséretében.

Ezután Halmos Péter tanár úr köszöntötte a kollégistákat.Beszédében kihangsúlyozta, hogy az év során felmerülő akadályok mindig leküzdhetők és a jól végzett munka érzésén túl sokkal többel is megajándékozzák az embert.Tudásunk, tapasztalataink gyarapodása közben találjuk meg Istentől rendelt küldetésünket a világban.Ezt az utat, még ha sokszor gyötrelmes is, senki sem spórolhatja meg...Mindeközben nagyon fontos, hogy szavainkat és cselekedeteinket a jó szándék és a szeretet vezesse.

A nyitóbeszédek után Bognár Lilla előadásában hallgathattuk meg Kányádi Sándor: Valami készül c. versét.

Évnyitónk további részében köszöntöttük új diákjainkat. A 2022/2023. tanévben 109 fő általános és középiskolás korú tanulónk tanulmányait, közösségi-lelki munkáját 6 tanulócsoportban (A-F), átlagosan 18 fős csoportlétszámokkal kezdi meg. Tanulóink 66 településről érkeztek. 12 győri középiskola diákjai. 8 különböző tagozaton tanulnak. 38 fő új tanulónk beilleszkedését szeretnénk támogatni és elősegíteni. 18 fő végzősünk pályaorientációját és érettségire történő felkészítését segítjük és követjük figyelemmel. A kollégiumi nevelés 7 fő pedagógus és 1 fő pedagógiai asszisztens közreműködésével és munkájával valósul meg ebben a tanévben.

Ezt követően rövid kisfilm keretében elevenítettük fel a nyár végén lezajlott Gólyatábor élményeit.
 
 
Ünnepségünk egy régi népi fohásszal és a himnusszal zárult.

Hozzád fohászkodom édes Istenem,/ Munkálkodásomat neked szentelem.
Erőt, egészséget adj mindazoknak,/ Akik szent nevedben híven dolgoznak.
Legyen szent áldásod minden fáradtságon,
Mert ha áldásod nincsen rajta,/ A munkánknak semmi haszna.
  
 
A tanévnyitó képei Galériánkban megtekinthetőek.

2022.09.04. - Az Apor Vilmos Kollégium éves terve

 
 
 
Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
 
Az alábbi linkről elérhető a 2022/2023-as kollégiumi tanév tervezett rendje.
 
 
 

2022.09.02. - Szülői értekezlet

 
 
 Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy az intézmény tanévi rendjéhez igazodva  
2022.szeptember 7-én, szerdán 16.00 órai kezdettel
szülői értekezletet tartunk a kollégiumban.
Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

2022.09.01. - Gólyatábor

 
 
Idén immár 23. alkalommal rendeztük meg az Apor Kollégiumban a Gólyatábort. Tettük mindezt azzal a céllal, hogy útravalót, segítséget adjunk a kollégiumi élethez, a városban való eligazodáshoz, valamint, hogy megismertessük intézményünk hagyományait a beköltözőkkel. Bízunk abban, hogy ezek a közös programok segítiették új tanulóink beilleszkedését, és megismertették velük a közösséget, melynek a jövőben ők is aktív tagjai lehetnek.

A táborban segítőink és a gólyák mentorai végzős tanulóink voltak.Köszönjük a munkájukat!

Az eseményről készült fényképek galériánkban megtekinthetőek.
 

2022.08.18. - Tanévkezdési információk 2022/2023

 „A kereszt erősíti a gyengét, szelídíti az erőset” Apor Vilmos
 
Kedves Tanítványaink! Tisztelt Szülők!!
 
Szeretettel köszöntjük diákjainkat és szüleiket a 2022/2023. tanévben az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiumában. Tájékoztató levelünk a kollégiumi tanévkezdésre és a tanév rendjére vonatkozó legfontosabb információkat tartalmazza, melyet emailben is eljuttatunk valamennyi tanulónk részére.
 
Tanulmányi csoportjaink részben változnak a végzős tanulóink távozásával, átalakul a felvételi létszámoknak és az újonnan érkező tanulók besorolásának következtében. A kollégium működési rendje, rendtartása, hagyományai szoros együttműködésben maradnak az iskolaközpont nevelési, tanulmányi és pasztorális rendjével, lehetőségeink szerint figyelembe véve a partnerintézmények éves rendjét is.
 
Beköltözés: 2022. augusztus 31.(szerda) 14-19 óra között.
 
1.Regisztráció (minden tanulónak), beiratkozás (régi tanulóinknak), szobabeosztás, csoportbeosztás.
 
Leadandó dokumentumok, amelyek a honlapról letölthetők (új tanulóink részéről ezek már kitöltésre kerültek beiratkozáskor)
- Egészségügyi adatlap
- Szülői nyilatkozatok
- Személyi adatlap
 
 
2. Egyéb leadandók:
- Igazolások, határozatok (MÁK, Önkormányzat, egyéb szakhatóság igazolása, bankszámlakivonat hiteles másolata a családi pótlékról), amelyek a normatív kedvezményre jogosítanak az étkezéssel kapcsolatban.
- Igazolások, határozatok, amelyek a tanuló tanulmányait érintik (szakvélemények).
 
3.Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók:
 
 
Az idei tanévben a beköltözéskor a szeptemberi étkezés megrendelése személyesen történik. A további megrendelések, lemondások online felületen lehetségesek, amiről a gyerekek és a szülők részére részletes tájékoztatást adunk.
 
Az étkezési befizetéshez tartozó számlaszám:
CIB bank 10700031-70870941-51200002
 
 
Az utalásra kerülő összeg: A kapott számla alapján visszamenőlegesen történik, minden hónapban 10-15. között.
 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében az átutaláson fel kell tüntetni:
• a tanuló nevét
• a kollégiumi csoportot
• az adott hónapot
 
Átutalás közleménye
Éhes Anna
A cs.
  hónap neve
 
 
Több gyermek esetén kérjük a megrendelő lapokon szereplő összeget együttesen utalni. Ilyen esetben szükség van mindegyik gyermek azonosítására alkalmas adatokra:
• nevek
• kollégium esetén a kollégiumi csoport,
• a befizetett hónap megnevezése.
Az adatokat a közlemény rovatba kell feltüntetni.
 
 
Átutalás közleménye: Falat Anna A cs. Falat Cecília B. cs. 
  hónap neve
 
A normatív kedvezmény igénybevételéhez kérjük hozzanak magukkal igazolást (MÁK, önkormányzat, egyéb szakhatóság igazolása, bankszámlakivonat másolata a családi pótlékról).
 
A határidőn túli késedelmes befizetések az egész iskola étkeztetésének rendjét és a könyvelés szigorú követhetőségét nehezítik és befolyásolják. Kérjük, ügyeljenek a pontosságra! A rendszeres késedelmes befizetés, amely indokolatlanul akadályozza a gazdasági ügyintézést, az étkeztetés megszervezését a tanuló kollégiumi ellátásának megszüntetését vonhatja maga után.
 
Amennyiben valamilyen ok miatt szükségessé válik az étkezés lemondása, ez esetben legkésőbb az adott étkezést megelőző munkanap (és a hét bármely másik napját) 9 óráig lehet a lemondani az online felületen, illetve bejelenteni az iskola gazdasági irodájában. A kollégisták estében csak a teljes nap összes étkezése mondható le. Az iskola honlapján további részletes információk is megtalálhatóak.
 
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: Karácsony Dóra
email: etkezes@aporisk.hu
tel: +36 96 514 286
 
 
3.Csoportvezetői eligazítás, tájékoztatás az első tanítási nappal kapcsolatban: 2022. aug. 31-én, szerdán 19 órakor
 
4.Első tanítási nap: 2022. szeptember 01. csütörtök
 
Ezen a napon mindenki a saját iskolai tanévkezdő programja szerint megy iskolába. A kollégium az általános napirend szerint működik, a tanulók a megrendelt étkeztetés alapján étkezhetnek.
 
Tanulócsoportok megalakulása, eligazítás, házirend tájékoztató 16.00 órakor
Kollégiumi tanévnyitó: 2022.szeptember 01. csütörtök 18.00 órakor
 
Kérdéseikkel, kéréseikkel megkereshetnek bennünket az e.kollapor@gmail.com email címen.
 
Szeretettel várjuk minden régi és új diákunkat kollégiumunk közösségébe!
 
Tisztelettel:
Áder Ferencné
Intézményvezető
 

2022.08.15. - Gólyatábor - 2022

 
 
 
 
Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiuma
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Tel.: 96/514-280
e-mail: e.kollapor@gmail.com
 
 
 
 
 
Kedves Táborozó!
 
Immár 23. alkalommal rendezzük meg az Apor Kollégiumban a Gólyatábort. Tesszük mindezt azzal a céllal, hogy útravalót, segítséget adjunk a kollégiumi élethez, a városban való eligazodáshoz, valamint megismertessük intézményünk hagyományait a beköltözőkkel. Bízunk abban, hogy ezek a közös programok segítik új tanulóink beilleszkedését, és megismertetik velük a közösséget, melynek ők is aktív tagjai lehetnek.
A táborba szeretettel hívjuk és várjuk leendő új kollégistáinkat és a segítőnek jelentkező végzős tanulóinkat.
 
A tábor helyszíne és időpontja:
Apor Vilmos Katolikus Kollégium
2022. augusztus 25-26. (csütörtök-péntek)
A táborozók fogadása a Kollégiumban: 2022. augusztus 25-én, csütörtökön 14-15 óráig.
 
 
Megjegyzés: Azok a tanulók, akik nem tudnak megérkezni a táborba a fent jelzett időpontig, csütörtök estig még csatlakozhatnak a táborozókhoz. Ebben az esetben is kérjük a szülőket, hogy a tábor helyszínére hozzák a tanulókat. Segítség kérése, ill. tájékozódás céljából a következő telefonszám is hívható: 96/514-280 (kollégium).
 
 
 
A táborozók ajánlott felszerelése: Szülői egészségügyi nyilatkozat (jelen oldalon) a tanuló egészségi állapotáról, két napi váltóruha, túrafelszerelés, (ruházat hűvösebb időjárás esetére is) tisztálkodási eszközök, hálózsák vagy ágynemű huzat, zseblámpa, vizes flakon vagy kulacs. Mindazok, akik a rovarcsípésre, pollenekre vagy más környezeti tényezőkre allergiásak hozzák magukkal a panaszukat enyhítő készítményüket, gyógyszerüket! Előzetes feladat: Hozzatok magatokkal egy otthon készített rajzot vagy legalább A/3 méretű képes tablót a lakóhelyetek nevezetességeiről. Ez lesz a belépő a táborba. A két nap folyamán sokszínű programokkal várunk benneteket, amely lehetővé teszi, hogy megismerkedjetek egymással, a nevelőitekkel, a kollégium szellemiségével és lelkiségével.
 
A táborozás költségét - 6000 forintot - a táborba érkezéskor szükséges befizetni.
Ezen kívül nem szükséges nagy összegű költőpénzt magatokkal hozni a táborba, mert a teljes ellátásotokról gondoskodunk.
 
Ne feledjétek otthon a jókedveteket, a várakozás és a találkozás örömét!
 
 
Tábor zárása, hazautazás: 2022. augusztus 26-án, péntek 15-16 óra.
 
 
A tábor szervezői és vezetői leendő nevelőitek és azok a végzős kollégisták, akik a tanév végén megszólítást kaptak ill. jelezték részvételi szándékukat. Kérjük, hogy azok a végzősök, akiket meghívtunk, augusztus 22-ig jelezzék várható érkezésüket nevelőjüknek, a kollégium portáján telefonon vagy e-mail-ben: e.kollapor@gmail.com címen.
Részvételi hozzájárulásukat – 3500 - a helyszínen be tudják fizetni.
 
Sok szeretettel várunk Benneteket: a kollégium nevelőtestülete
 
SZÜLŐI EGÉSZSÉGÜGYI NYILATKOZAT A TÁBOROZÁSHOZ (Érkezéskor mutassátok be!)
 
Nyilatkozom, hogy gyermekemen (Név: ………………………………………………………….) nem észlelhetők a következő tünetek: láz, torokfájás, hányás, hasmenés, bőrkiütés, sárgaság, egyéb súlyosabb bőrelváltozás, váladékozó szembetegség, gennyes fül-, és orrgyulladás. Gyermekem fertőző betegségben nem szenved, a közösségi programokon részt vehet.
 
 
 
Dátum: ……………………………………………… Szülő aláírása:……………………………………………………….
 
 
 
 
Györ,2022. 08. 15.
 

2022.05.17. - Pótfelvételi

 

 
 
 
Tájékoztatjuk a kedves szülőket és leendő diákjainkat,
hogy a felvételi kérelmek és nyomtatványok beadására
pótfelvételi eljárás keretében továbbra is van lehetőség,
a korábban meghirdetett feltételekkel.

2022.05.10. - Étkezés befizetése-emlékeztető

 
 
 Értesítjük a tisztelt szülőket,hogy az áprilisi kollégiumi étkezés
átutalásának határideje május 20-án lejár.
 
Kérjük a határidő pontos betartása érdekében szíveskedjenek az esedékes összeget elutalni.
 
Ha a befizetéssel kapcsolatban egyeztetésre van szükség azt a
96/514-286 telefonszámon kollégánknál megtehetik.

2022.04.28. - Kollégiumi felvételi tájékoztató a 2022/2023-as tanévre

Kedves Jelentkező!
 
Te és családod, nagy döntés előtt álltok, hiszen 14 évesen arra készülsz, hogy elhagyva eddigi otthonod, önállóan tedd meg első lépéseidet a felnőtté válás felé. Ebben szeretnénk neked segíteni és egy olyan kollégiumi helyet biztosítani számodra, ahol biztonságban, nyugalomban, kigyensúlyozott,vidám közösségben élheted meg ezeket az éveket.
 
 
 
 
 
Felvételi eljárás
 
 
A jelentkezési és felvételi adatlapokat legkésőbb:
2022. május 15-ig  kérjük!
Kérelmükhöz szíveskedjenek csatolni a középiskolai felvételi határozat másolatát és az e-mail címüket!
 
E-mail: e.kollapor@gmail.com
 
Tárgy: Kollégiumi felvételi – 2022
 
Levélcím:
Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, AMI, Gimnázium és Kollégium
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Kérjük ráírni: „Kollégiumi felvételi -2022"
 
 
A beérkező jelentkezéseket regisztráljuk.
 
Beiratkozás az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont aulájában:
 
Június 22-én 9:00 - 15:00-ig.
Június 23-án 9:00 - 12:00-ig.
 
 
 
 
Szükséges dokumentumok: 
 
A honlap menüsorának  Letölthető nyomtatványok c. mappájában megtalálhatóak.
 
 
Általános információk
 
Fontos tudni, hogy a kollégiumot a Magyarországi Katolikus Egyház tartja fenn.Mit is jelent az egyházi fenntartás a hétköznapokban? Elősorban azt, hogy egy nyugodt, gyermekcentrikus, vallásos alapon nyugvó közösségbe kerülsz, ahol vigyáznak rád és figyelemmel kísérik tanulmányaidat.Tudjuk, hogy a kamaszkor nem könnyű, ezért igyekszünk közösséget teremteni a kolisok számára.A csoportvezető tanárokra a tanulmányi munkán és a szabadidőn kívül az élet számos területén számíthatsz.
 
 A kollégiumban folyó tanulmányi munka
 
Délutánonként a kötelező szilenciumon (16:00-19:00) túl, szakkörök, szabadidős tevékenységek várnak.Kiemelt feladatunk a tanulás segítése. Pedagógusaink a közismereti tantárgyak nagy részében segítséget tudnak nyújtani akár a felzárkóztatás, akár a tehetségfejlesztés terén. Jelenleg rendelkezünk matematika, fizika, magyar nyelv és irodalom, történelem, földrajz, angol, szakos kollégákkal,illetve idősebb, tehetséges diákjaink szívesen segítenek társaiknak.
 
Csoportvezető tanáraink folyamatosan tartják a kapcsolatot tanulóink iskolai osztályfőnökeivel, így tanulmányi problémák esetén időben el tudjuk kezdeni a felzárkóztatást.
 
Lakhatási körülmények
 
Az épület 3 szintes. A szobák négyágyasak, külön fürdőszoba és toalett található valamennyiben.A gyerekeket igyekszünk évfolyamukat  és iskoláikat figyelembe véve elszállásolni.A lányok és a fiúk külön szinteken laknak.A kollégiumban elérhető a tanuláshoz szükséges internet hozzáférés diákjaink részére.Minden emeleten található két tanulószoba, teakonyha, a földszinten díszterem a rendezvényeink számára és egy kápolna biztosítja a vallásos elvonulás lehetőségét. 
 
Szabadidős tevékenység a kollégiumban
 
Rendszeres sportolási lehetőséget biztosítunk minden este az iskola sportcsarnokában illetve délutánonkén szintén az iskola konditermében.Intézményünk kiterjedt, a tanév egészét átfogó hagyományrendszerrel rendelkezik, amely erősíti a kollégiumi közösség együvé tartozását.Ennek részei a kollégiumi Gólyatábor, a Gólyaavató, a Karácsonyi Est, Sportestek, Táncházak és még jó néhány program.
 
Étkezés
 
Az étkezések az intézmény éttermében történnek, melyet saját konyhánk biztosít napi háromszori alkalommal.
Az ételallergiával élők számára lehetőség van egy diétás menüket előállító győri közétkeztetési cégtől rendelni.
A befizetések utalással történnek, az étkezések megrendelése és lemondása pedig online felületen keresztül lehetséges.
 
A kollégiumi lakhatás ingyenes, a kollégiumban csak étkezési térítési díjat kell fizetni. 
 
50 %-os étkezési térítési díj kedvezmény jár a szülőnek abban az esetben, ha:
a) a gyermeke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
b) a háztartásban 3 vagy több gyermek él,
c) tartósan beteg vagy fogyatékos a gyermek.
 
Az fentieket igazoló dokumentumokat a beköltözéskor szükséges bemutatni.
 
Mit várunk tőled?
 
Csak azt, hogy törekedj a békés együttélésre, hiszen ide mindennap hazatértek és akárcsak neked, mindenki másnak is joga van nyugodtan tölteni a napját, pihenni, tanulni, a szabadidőt hasznosan, szervezetten eltölteni. Vegyél részt a kollégiuimi foglalkozásokon, légy nyitott a keresztény értékek mentén szerveződő életre.Légy őszinte, ha kell kérj segítséget és fordulj te is szeretettel társaid felé.Cserébe egy összetartó, vidám, értékes közösség tagjává válhatsz.
 
A kollégiumunkban zajló mindennapi életből ízelítőt kaphat a kedves érdeklődő tanuló és szülő, ha megtekinti a honlapunk főoldalán elhelyezett híreket, továbbá az archívumot és a feltöltött fényképeket.
 
Szeretettel várunk az Apor Kollégiumba!
 
 
Áder Ferencné - megbízott intézményvezető
 
 
 
 
 
 

2022.04.26. - Kollégiumi búcsúztató 2022

 
 Kollégiumunk előtt utoljára sorakoztak fel a 12. évfolyam búcsúzó diákjai, hogy útra indulásuk előtt átvegyék virágjaikat a 11. évfolyamosoktól. Boglári Jázmin az intézményünkben maradó tanulók nevében indította el verses köszöntőjével diáktársait.
 
A ballagók énekével teltek meg a kollégium folyosói, belső udvara és a fiatalabbak vigyázó sorfalai között érkeztek meg a díszterembe, 4-6 éves közösségi életük hagyományos helyszínére. Végzőseink huszonhatan jelképesen is átadták az őket követő nemzedékeknek az iskolai-kollégium zászlaját és felkötötték emlékeztetőül búcsúszalagjukat.
 
Ezután következtek sorban a búcsúszavak, az emlékképek…Töreki Csenge és Proity Lilla Arany János: Domokos napra c. versével köszöntötte a ballagókat.
 
A gitár-zenei szakkörünk Halmos Péter tanár úr felkészítésében a Porszem c. népszerű dalt tolmácsolta útravalóul.
 
A 11. évfolyam részéről Foki Anna búcsúztatott, sok kedves emléket, örömteli és küzdelmes pillanatot felelevenítve.
 
A 12. évfolyam búcsúszavait, emlékeit kedvességgel és humorral áthatva Pomichal Jolán és Kulacs Máté adták elő.
 
Intézményvezetőnk  Áder Ferencné ünnepi köszöntőjében sok sikert és kitartást kívánt végzőseinknek az előttük álló megmérettetéshez.
 
Következtek a ballagóink képes üzenetei, értékes gondolatai majd az adott nevelési-közösségi téren arra különösen méltók vehették át elismerésüket, jutalmaikat, tanúságot téve az elmúlt években végzett sokoldalú tevékenységeikről, szorgalmukról, jó példájukról. 
Két tanulónk Pomichal Jolán és Kulacs Máté intézményünk történetében először vehették át az Apor Vilmos Katolikus Kollégium Emlékplakettjét melyet a  közösség életében nyújtott kiemelkedő tevékenység elismeréséül hoztunk létre.
 
Ünnepségünk zárásaként a hála és az áldás szavai következtek. Holdinger Ádám Szent Pálnak a rómaiakhoz írt leveléből idézett fel emlékezetes sorokat.
Benkovich Ferenc atya iskolánk és kollégiumunk lelkészeként és mindennapi pártfogójaként megáldotta ballagóinkat és a Szentlélek Istennek a Bölcsesség Lelkének, a Jó tanács Lelkének és a Szeretet Lelkének munkálkodását kérte életükre, diákjaink részéről pedig mindig nyitott szívet, imádságos lelket a kegyelmi ajándékok befogadására.
 
Ünnepségünk végén nemzeti imánkat a Himnuszt énekeltük el, majd következett a közös ünnepi vacsora.
 
A Győri Püspökségnek, az Apor Iskola vezetésének, az Apor Alapítványnak, valamennyi pedagógus és technikai munkatársunknak hálásak vagyunk a közösen megvalósított eredményes és szép évekért. Őszinte szeretettel köszönjük meg a családoknak, akik nagy bizalommal bízták ránk gyermekeiket, hogy mindvégig együttműködésre készek voltak abban, hogy szellemiekben és lelkiekben egyaránt felnőtté válhassanak fiataljaink. Tehetségüket megőrizzék és gazdagítsák, számtalan közösségi élménnyel legyenek boldogabbak. 
 
 

2022.04.25. - Meghívó

 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »