Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

2022.04.18. - Áldott húsvéti ünnepeket!

 
 
 
Kosztolányi Dezső
 
Húsvét
 
 
Már kék selyembe pompázik az égbolt,
tócsákba fürdenek alant a fák,
a földön itt-ott van csak még fehér folt,
a légen édes szellő szárnyal át.
 
Pöttön fiúcskák nagyhasú üvegbe
viszik a zavaros szagos vizet,
a lány piros tojást tesz el merengve,
a boltokat emberraj tölti meg.
 
S míg zúg a kedv s a víg kacaj kitör,
megrészegül az illaton a föld,
s tavasz-ruhát kéjes mámorban ölt -
 
kelet felől egy sírnak mélyiből,
elrúgva a követ, fényes sebekkel
száll, száll magasba, föl az isten-ember.
 
 
 
Tanítványainknak, családjaiknak és minden munkatársunknak Áldott és Kegyelmekben gazdag, a Feltámadás fényében örömteli Húsvétot kívánunk!
 
 
 
 

2022.04.10. - E-mail cím

 
 
 Felhívjuk a kedves szülők és a kollégiummal kapcsolatba lépni szándékozók figyelmét,
hogy az ügyintézés ezután kizárólag az
 
e.kollapor@gmail.com
 
e-mail címen történik.
 
Megértésüket köszönjük!

2022.04.09. - Helyismereti vetélkedő

 
 
Hagyományos vetélkedő sorozatunk a helyismereti fordulóval folytatódott. Öt csapat, 13 diákja tette próbára tudását városunk történelméből. A játékos küzdelemben az alábbi eredmény született:
 
 
1.helyezett: Horváth Nóra, Németh Laura (35 pont)
 
2.helyezett: Nyitrai Zsófia,Antal Enikő Zsófia (31 pont)
 
3.helyezett: Kubik Ferenc, Fodor Márton,Preizler Achilles (26 pont)
 
4.helyezett: Bognár Lilla,Béres Virág, Torma Laura,Szabó Regina (24 pont)
 
5.helyezett: Horváth Botond, Sike Bálint (23 pont)
 
 
 
 
Az eredményekhez szívből gratulálunk és mindenkinek köszönjük a részvételt. Kálmánczhelyi Jenő tanár úr szervező, értékelő munkáját.
 

2022.03.30. - Kollégiumi fogadó nap

 
 

2022.03.24. - Kertszépítés

Lelkes kollégistáink szorgalmas munkájának köszönhetően a tavaszias időjárás kedvező hatásait kihasználva szépül folyamatosan a kollégium belső udvara. A fiúk a talaj frissítését, az örökzöldek, cserjék ritkítását, metszését vállalták, míg a lányok sok-sok virágot ültettek gondos kézzel környezetünk gazdagítására, mindenki örömére. A fiatalok munkáját segítette tapasztalataival és segédeszközökkel Zsuzsa néni, recepciós kollégánk. 
 
 
Köszönetet mondunk diákjainknak: Kiss Alíznak, Varga Médeának, Szammer Renátának, Kulacs Máténak, Máté Attilának, Horváth Botondnak, Szigecsán Áronnak és Sike Bálintnak. Kollégiumi környezetünk gondozása közösségi szolgálatként és felajánlásként valósulhat meg. Hála legyen érte! 
 
Intézményegység vezető

2022.03.10. - Sportműveltségi vetélkedő

Kollégiumi vetélkedő sorozatunk folytatódott a sportismeretekkel. Hat csapat, 18 diákja mérte össze tudását a sportágak jellemzőiből, kimagasló képviselőinek ismeretéből, olimpiákból. A sportszerű szellemi küzdelemben az alábbi eredmény született:
 
1.helyezett: Holdinger Ádám, Heizer Bálint, Böhm Kristóf, Major Gergely (41,5 pont)

2.helyezett: Dienes Bálint, Lang Gergely (36 pont)

3.helyezett: Vörös István, Kürti Kornél, Horváth Marcell (33 pont)
 
4.helyezett: Buda Tekla, Xeravits Rézi, Szabó Regina (32 pont)
 
5.helyezett: Fábián Veronika, NÉmeth Laura, Horváth Maja (31 pont)
 
6.helyezett: Gesztei Diána, Timár Eszter, Bujdosó Dorina (20 pont)
 
Az eredményekhez szívből gratulálunk és mindenkinek köszönjük a részvételt. Köszönjük Halmos Péter tanár úr szervező, értékelő munkáját.
 
 

2022.03.10. - Aporos segítség az ukrajnai háború elől menekülők és a kárpátaljai magyarok részére

Az elmúlt időszakban mindannyian értesültünk az orosz-ukrán konfliktus szomorú fejleményeiről. A háború sújtotta Ukrajnából menekülők segítésére országos összefogás alakult ki, melynek koordinálásában többek között a Győri Egyházmegyei Karitász is részt vesz. A segítő szervezettel együttműködve az Apor iskolában is gyűjtést szervezünk, hogy ezzel is tudjunk segíteni a bajba jutottaknak!
 
 
A Karitász munkatársaival egyeztetve, a melegítést nem igénylő, közvetlenül a felbontást követően fogyasztható élelmiszerekre van szükség:
 
 • Májkrémek, löncshús, vagdalt
 • Olajoshal, halpástétom
 • Bébi ételek
 • Fémdobozos gyümölcskompót
 • Keksz, nápolyi…
 
Gyűjtés időpontja: 2022. március 16-17.
 
Helyszínek:
 • Reggelente 7:15-7:50 az iskola zöld kapuja felőli bejárat mellett az árkádok alatt (ahol minden reggel iskolába jövünk…)
 • Apor óvoda
 • Apor kollégium
 
 
 
Egyéb támogatási lehetőségek:
 • 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 Forint támogatást jelent)
 • Online adományozással a Katolikus Karitász honlapján (www.karitasz.hu) keresztül
 • A Katolikus Karitász központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel: 12011148-00124534-00100008 (Raiffeisen Bank)
 • A Győri Egyházmegyei Karitász (https://karitasz-gyor.hu) központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel: 10700031-72331772-51100005 (CIB Bank)
Köszönjük a támogatást!

2022.03.09. - Változások a kollégiumi étkeztetéssel kapcsolatban

 
 
Tisztelt Szülők, Tisztelt Kollégák!
 
 
Az étkezés rendelés/lemondás folyamatának egyszerűsítése érdekében 2022.03.16-tól bevezetjük a web-es felületen/ mobil applikációban való étkezés lemondást. (2022.03.18-ig még párhuzamosan telefonon is lemondható az étkezés.)
A rendelést az intézmény az eddigi étkezők számára megrendeli, csak a lemondásban történik technikai változtatás. Lemondani csak indokolt esetben lehet a megrendelt étkezést: betegség vagy egyéb indokolt és igazolt távollét (családi ok, iskolai ok) esetén. Az élelmezés, a gazdasági adminisztráció és a kollégium minden szükséges esetben egyezteti a lemondásokat.
A számlát az útmutatónak megfelelően kapják meg, a befizetés továbbra is átutalással történik.
Kérjük, olvassák el a mellékelt útmutatót, a gördülékeny ügyintézés érdekében. Kérdés esetén a 96/514-286-os telefonszámon Karácsony Dóra ad felvilágosítást.
 
 
 
 
Győr, 2022.03.09.
 
Együttműködésüket megköszönve, tisztelettel:
 
 
 
Váradi József, intézményvezető                                      Ábrahám Csaba intézményegység vezető

2022.03.09. - 1848-49 történelmi emlékezete

     
 
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc győri emlékeit és eseményeit idézte meg diákságunk előadása, melyet Németh Nándor tanár úr állított össze. A történelmi pillanatképeket követően hallhattunk egy rövid előadást az Erdélyi csatakörkép történetéről, jelentőségéről. Megemlékezésünket a Himnusz eléneklésével zártuk, ezzel is tisztelegve nemzetünk történelmi nagyjai és hősei előtt.
 
          
 
        

2022.03.02. - Közös imádság a békességért

Kollégistáink ma este csoportonként együtt elmélkedtek és imádkoztak a békességről és a szeretetről, a béke ajándékát kérve, ahogyan azt napi imádságában Ferenc pápa is kérte.
 
Azért alkottak, hogy ember légy. A fényre teremtettek, az örömre, arra, hogy szeretetben élj és a többi embernek boldogságára legyél. Olyan Isten képmására alkottak, aki szeretet. Kezed van, hogy adj, szíved, hogy szeress, két karod épp olyan hosszú, hogy átölelj egy másik embert.
Aki boldoggá akarja tenni az embereket, abban élnie kell a szeretetnek. Aki melegséget akar hozni a világba, annak tüzet kell hordoznia magában. Aki segíteni akar az embereknek, annak csordultig kell lennie szeretettel. Aki békét akar teremteni ebben a világban, annak meg kell találnia a békét önmagában.
Vigasz nélkül nem élhetsz. A vigasz olyan, mint gyógyír a sebnek. Olyan, mint oázis a kiszáradt sivatagban. Újra hinni tudsz, az élet pedig megy tovább. A vigasz, olyan mint a kéz, amely gyengéden megérint. Megnyugszol és újra tudsz remélni. A vigasz olyan, mint egy feléd hajló jóságos arc. Van veled valaki, aki megérti a könnyeidet, aki meghallgatja bánatos szíved.
Minél jobban hallgatunk a szeretet szavára, minél többet igyekszünk tenni a másik emberért, annál jobban múlnak félelmeink, bizonytalanságaink. „Ne féljetek, veletek vagyok a világ végezetéig” – mondja az Úr. Hinnünk kell, hogy minden jóra fordul, ami életünket beárnyékolja. Forrás: Phil Bosmans (Szeretlek téged, ember)
 
 
Mária, reménység anyja, légy velünk! Taníts minket, hogy az élő Istent hirdessük, segíts tanúskodnunk Jézusról, az egyetlen Üdvözítőről; tégy minket szolgálatkésszé a felebarát iránt, befogadóvá a rászorulók iránt, tégy az igazságosság megvalósítójává és egy igazságosabb világ szenvedélyes építőívé; járj közben értünk, hogy úgy munkálkodjunk a történelemben, hogy bizonyosak legyünk az Atya tervének teljesedésében. Új világnak Hajnala, mutasd meg, hogy a reménység anyja vagy, és virrassz felettünk! Virrassz az európai Egyház fölött: legyen az Evangélium jó közvetítője; legyen az igazi közösség helye; teljesítse küldetését, mely arra szól, hogy hirdesse, ünnepelje és szolgálja a remény Evangéliumát mindenki békéjére és örömére. Béke Királynője, oltalmazd az emberiséget a harmadik évezredben! …Mária, ajándékozd nekünk Jézust! Segíts, hogy Őt kövessük és Őt szeressük! Ő az Egyház, Európa és az emberiség reménye, Ő velünk és közöttünk él az Egyházában. Veled együtt mondjuk: Jöjj el, Jézus! A dicsőség reménye, melyet Ő árasztott a szívünkbe, teremje meg az igazságosság és a béke gyümölcseit! Ámen. Forrás: Szent II. János Pál pápa (Imádság Európáért)
 
 
Mélyítsük el mind jobban egymás iránti szeretetünket, imádkozzunk egymásért, az emberek és nemzetek közötti békességért és osszuk meg egymás között reménykeltő, jó gondolatainkat! "Amikor szeretettel cselekszem és gondolkodom, érzem, hogy Jézus cselekszik bennem..." Forrás: Lisieux-i Kis Szent Teréz
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2022.03.01. - Farsangbúcsúztató a kollégiumban

     
  
 
Húshagyókedden, farsang utolsó napján búcsúztatták kollégistáink a farsangi időszakot. A csoportok verssel, tánccal, videóval, vidám jelenettel ajándékozták meg egymást. A műsorokat követően került sor a várva várt tombola sorsolásra, ahol igazgató helyettes úr jóvoltából és a segítő diákok ajándék beszerzésével és közreműködésével értékes és hasznos nyereményeket is kisorsoltunk szép számmal. Az estét a stúdiósaink által összeállított zenés program és tánc koronázta meg.
 
 

2022.02.20. - Kollégiumi szavalóverseny

 
 
Hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre került
a megyei és városi szavalóversenyek előfordulójaként, kollégiumi szavaló estünk.
Nagy örömünkre diákjaink rendkívül színvonalasan, értőn tolmácsolták számunkra
a kötelező és szabadon választott verseket.
A közönség és a zsűri is nagyszerű élményekkel gazdagodott.
Az eredményhirdetésre a kollégium március 15-ei megemlékezésén kerül sor,gratulálunk a továbbjutó diákoknak.
 
 
 

2022.02.11. - Félévi kollégiumi tájékoztató 2021-2022

 A kollégium 2021-2022.tanévének első félévi beszámolója a "Nevelés" menüpontban érhető el. 
 
 
   
       

2022.02.01. - Tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a február 3-ra tervezett félévi jelenléti kollégiumi szülői értekezlet a jelenlegi járványügyi helyzetben elmarad. A kollégium félévi értékeléséről a következő héten a honlapon keresztül, a tanulócsoportokéról, a tanulók egyéni és közösségi előmeneteléről elektronikus úton küldünk tájékoztatást a szülők e-mail címére. Észrevételeiket, megkereséseiket megköszönjük, azokat az e.kollapor@gmail.com címre vagy a csoportvezetők ismert levélcímére juttathatják el. Köszönjük együttműködésüket és a szülői ház támogatását mindennapi nevelői munkánkban!
 
 

2022.01.23. - Emlékeztető

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!
 
 
A kollégiumban egész hétvégén folyamatosan megy a fűtés. Ma vissza lehet költözni mindenkinek, 17 órától nevelői ügyelet van a heti rend szerint.
 
Intézményegység vezető

2022.01.20. - A kollégiumi ellátás várható újraindulása

 
Az iskola-kollégium fűtőrendszere a mai műszaki helyreállítást követően próbaüzemben elindult. Mivel jelenleg alacsony a hőmérséklet az épület kollégiumot is érintő részében, ezért néhány napi folyamatos fűtésre szükség van a komforthőmérséklet kialakításához. Ennek alapján a kollégisták legkorábban január 23-án vasárnap, az általános érkezési rend szerint 17 órától költözhetnek vissza a kollégiumba. A pénteki (01.21.) reggelit egységesen lemondjuk, ezzel kapcsolatban nincs teendő. Azok az Aporosok, akik holnap iskolában lesznek és kérik a korábban megrendelt ebédjüket, az előző napokhoz hasonlóan 7.30-8.30 közötti időpontban jelezzék igényüket a 96/514-286 telefonszámon vagy az etkezes@aporisk.hu e-mail címen.
Azok a tanulók, akiknek szükségük van a hétvégén valamire a kollégiumi szobájukból, pénteken 15 óráig be tudnak jönni érte és a portán jelezzék szándékukat.
 
Minden szülőnek és tanulónak, kollégáimnak köszönjük a megértő és segítő együttműködését, türelmét és az iskolai bejárást. Bízunk benne, hogy az elvégzett  műszaki megoldással folyamatosan biztosítani tudjuk a fűtési idényben az intézményegység biztonságos ellátását.
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető

2022.01.19. - Tájékoztatás a kollégisták ellátásáról

 
A fűtésrendszer műszaki javításának mai állása szerint - reményeink szerint a szakemberek egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz - a holnapi (01.20.) reggelit és vacsorát is minden tanuló részéről lemondtuk. Ezzel kapcsolatban továbbra sincs teendő. Az Aporosok csütörtöki ebédjével kapcsolatban a mai rend szerint járunk el. Azok a tanulók, akik holnap iskolában lesznek vagy szüleik, reggel 7.30-8.30 óra között szíveskedjenek jelezni a gazdasági irodában a (06/96/514-286 telefonszámon vagy az etkezes@aporisk.hu címen) hogy kérik-e az ebédet! Aki nem jelez, annak automatikusan lemondásra kerül az ebéd holnapra is.
 
A mai nap folyamán a csoportvezetők ismét keresik a kapcsolatot a tanulókkal a digitális rend szerint egyénileg is segítve a tanulmányi munkát. Ma a szakköri foglalkozások elmaradnak, ezeket az órákat a következő héten pótolni fogjuk. Reméljük, hogy a legtöbb tanulónknak sikerül bejárnia ezen a héten az iskolájába ill. elérnie a tanítási órák anyagát. A félévi záráshoz kitartó szorgalmat, türelmet kívánunk!
 
 
Intézményegység vezető

2022.01.18. - A kollégiumi étkezéssel kapcsolatos információk a távollét idejére

 
Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!
 
A kollégiumi ellátás szüneteltetése miatt az étkezéseket 1.Külsősök esetében reggeli és vacsora, 2.Aporosok esetében reggeli, ebéd és vacsora a mai napra (01.18.) az intézmény egységesen lemondta. A szülőknek ezzel kapcsolatban további teendője jelenleg nincs. A műszaki hiba elhárítása folyamatban van. A fűtés és az ellátás újraindításával kapcsolatban az aktuális tudnivalókról folyamatosan tájékoztatást adunk. Reméljük mielőbb pozitív hírrel szolgálhatunk. Az iskolákat értesítettük. Kérjük, hogy azok a tanulók is tegyék ezt meg, akiknek az ideiglenes bejárás problémába ütközik. Amikor a kollégisták visszaköltözése lehetővé válik, az étkezést is biztosítjuk a következő naptól. Ebben az esetben már újra a szülőnek kell a lemondást bejelentenie, ha a tanuló valamely igazolt oknál fogva nem tér vissza a kollégiumba. 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető

 

2022.01.18. - További értesítés a kollégiumi ellátásról

 
A folyamatban lévő fűtés helyreállítás jelen állása szerint a holnapi (01.19.) reggelit és vacsorát is minden tanuló részéről lemondtuk. Ezzel kapcsolatban nincs teendő. Az Aporosok szerdai ebédjével kapcsolatban a következő a kérésünk. Azok a tanulók, akik holnap iskolában lesznek vagy szüleik, reggel 7.30-8.30 óra között szíveskedjenek jelezni a gazdasági irodában a (06/96/514-286 telefonszámon vagy az etkezes@aporisk.hu címen) hogy kérik-e az ebédet! Aki nem jelez, annak automatikusan lemondásra kerül az ebéd is holnapra.
 
A mai nap folyamán a csoportvezetők felveszik a kapcsolatot a tanulókkal a digitális rend szerint segítve a tanulmányi munkát, akinél szükséges ill. próbálják megosztani a mai csoportfoglalkozás témáját a tanulócsoportokon belül. A tanulók egyénileg is kereshetik a megadott elérhetőségeken csoportvezetőjüket 20 óráig.
 
Intézményegység vezető
 

2022.01.17. - Értesítés

 
Tisztelt Szülők! 
 
Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a kollégiumban a tanulók ellátása ma estétől szünetel. Döntésünket egyeztettük az iskolavezetéssel. A mai napon a kollégium fűtésrendszerét műszaki okok miatt le kellett állítani. A tanulók ellátását felelősséggel fűtés nélkül nem tudjuk biztosítani átmeneti ideig. A tanulókat tájékoztattuk, kértük, hogy Önöket is értesítsék a hazautazásról. Minden szükséges esetben a csoportvezetők egyeztetnek a szülőkkel. A mai vacsorát és a holnapi reggelit lemondjuk. A továbbiakat a távollét függvényében. Az iskolákat kedden reggel értesítjük az ellátás átmeneti szüneteltetéséről. A műszaki probléma megoldását követően a tanulókat itt a honlapon fogjuk értesíteni a visszatérés időpontjáról. Az iskolai tanítás az Aporban is folytatódik, így mindazok, akik tehetik, a lakóhely és az iskola távolsága alapján erre az időre be tudnak járni. Azok, akiknek a napi bejárás nehézségekbe ütközik, kérjük, hogy holnap ők is jelezzék az iskolájuknak. 
 
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük és kérjük figyelmesen kísérjék az információinkat.
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető
 
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »