Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2021.09.06.
Értesítés
    Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a tanév rendjének megfelelően 2021.szeptember 8-án, szerdán 15.30 órai kezdettel szülői értekezletet tartunk a kollégiumban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit...
2021.09.03.
Emlékeztető
 A kollégiumi ügyelet rendhagyóan szeptember 5-én, vasárnap 15 órától lesz.   Az Aporosoknak 16 órától Veni Sancte, tanévnyitó szentmise.     
2021.09.02.
Kollégiumi tanévnyitó
Bízzál az Úrban, és a jót cselekedd! (Zsolt 36,3)   Ezzel a gondolattal és Boldogasszony Anyánk pártfogását kérő énekes imánkkal fordultunk az Úrhoz támogató és gondoskodó szeretetéért, kegyelmeiért...

Aktualitások

Köszöntő a 2021/2022. tanévre

2021.08.19.
 Bízzál az Úrban, és a jót cselekedd!
(Zsolt 36,3)
 
Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!
 
 
Kollégiumunk 1994. évi felszentelését követően a 28. tanévben örömmel és szeretettel köszöntünk mindenkit Mennyei Atyánk irgalmában bízva, Jézus szeretetében remélve, a Szentlélek kegyelmeit kérve és Mária, Magyarok Nagyasszonya valamint égi pártfogónk Boldog Apor Vilmos vértanú püspök közbenjárásáért fohászkodva.
 
Merj az élő hit útjára lépni! Mindig van tovább! Nyugodt lehetsz, mert bárhol is vagy, Isten mindig meg tudja mutatni a következő helyes lépést, az utat, mely célba vezet, mely által elérheted a legbensőbb, csodás álmaid. (Böjte Csaba, ferences szerzetes)
 
Kollégiumunk sokoldalúan együttműködő, kölcsönösségen alapuló és a keresztény nevelésben elkötelezett intézményegység. Küldetésünk a közösségépítés, az esélyteremtés, az általános és középiskolai tanulmányok támogatása, felkészítés a továbbtanulásra vagy a munka világában történő elhelyezkedésre, diákhagyományaink megőrzése, nemzeti és egyházi ünnepeink méltó megünneplése, szabadidő szervezés, szellemi és lelki fejlesztés, támogatás.
 
Az igazi szabadságot nem a családi vagy közösségi kötöttségektől való elszakadás jelentheti, hanem hogy nap mint nap szabadon dönthetünk a szeretet mellett. Szeretettel végezzük teendőinket, szeretettel, megértéssel, nyitott szívvel, jó szándékkal és pozitív együttműködési készséggel fordulunk társaink és a nevelőink felé. Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem elutasítás vagy harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság, mint az újratervezés kifogyhatatlan erőforrásai. 
 
A 2021/2022. tanévre 113 fő tanuló kérte felvételét és kaphat ellátást az Apor Vilmos Katolikus Gimnázium, az Audi Hungária Gimnázium, a Baksa Kálmán Gimnázium, a Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum, a Bercsényi Miklós Technikum, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, a Hild Építőipari Technikum, a Krúdy Gyula Két Tanítási Nyelvű Középiskola, a Pálffy Miklós Szakgimnázium, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum középiskolákból. Tanulóink gimnáziumi, szakgimnáziumi, technikumi, két tanítási nyelvű és szakközépiskolai képzésben vesznek részt. Diákjaink otthonra és elfogadásra, tanulmányi céljaik és közösségi-lelki gazdagodásuk támogatására számíthatnak a kollégium közösségében.
 
Jelen helyzetünkben – bár mindannyian bízunk a hagyományos iskolai/kollégiumi oktatás-nevelés folytatásában - továbbra is fontos, hogy ha úgy alakul, az online oktatás és nevelés idején is aktívan megmaradjon támogató, segítő kapcsolatunk és a kommunikáció a gyermekeink érdekében, az intézményegység által felkínált digitális vagy online csatornákon.
Biztatjuk diákjainkat, hogy lehetőségük szerint azok is vegyék fel védőoltásukat, akik eddig ezt nem tették meg. A járvány várható őszi hullámának kezelhetősége végett egy nyitott diákközösségben felelősséggel tartozunk a saját és társaink egészsége iránt, védettségünk segíthet megőrizni a mindenki számára fontos hagyományos ellátási kereteket.
 
Nevelőtestületünk elsősorban a kollégiumi nevelési térben és közösségben tervezi megvalósítani pedagógiai programját, a tanulókkal és szülőkkel szoros együttműködésben. Fontos, hogy tanítványaink mind a kollégiumban, mind a kollégiumon kívül – távoktatási és nevelési keretek között – egyaránt érezzék, hogy lehetőségeink szerint mellettük vagyunk, értük dolgozunk és elérhetőek vagyunk minden olyan kérdésben és problémában vagy feladataik megvalósításában, ami a személyes jelenlétünk során is működne. Ehhez azonban elengedhetetlen a befogadó készség, az együttműködésre való törekvés, a kommunikáció és a határidők figyelemmel kísérése, betartása. Szükség esetén – az online oktatás és nevelés miatt - a tanulóknak a kollégiumból történő fizikai kiköltözésével a tanév végéig nem szűnnek meg tanulói kötelezettségeik és lehetőségeik a kollégiumi tanulói jogviszonyuk tekintetében.                                                                             
 
A Jóisten irgalmas és gondviselő szeretetével megáldott, egészségben megélt kegyelmeket, eredményeket és szép diákélményeket kívánunk az új tanévben!
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető
a kollégium nevelőtestülete nevében