Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2021.09.06.
Értesítés
    Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a tanév rendjének megfelelően 2021.szeptember 8-án, szerdán 15.30 órai kezdettel szülői értekezletet tartunk a kollégiumban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit...
2021.09.03.
Emlékeztető
 A kollégiumi ügyelet rendhagyóan szeptember 5-én, vasárnap 15 órától lesz.   Az Aporosoknak 16 órától Veni Sancte, tanévnyitó szentmise.     
2021.09.02.
Kollégiumi tanévnyitó
Bízzál az Úrban, és a jót cselekedd! (Zsolt 36,3)   Ezzel a gondolattal és Boldogasszony Anyánk pártfogását kérő énekes imánkkal fordultunk az Úrhoz támogató és gondoskodó szeretetéért, kegyelmeiért...

Aktualitások

Tájékoztatás a kollégiumi tanévkezdésről

2021.08.19.
 Az elmúlt évben bevezetett járványügyi protokoll egyes szabályai továbbra is életben vannak. Kérjük a tanulók, a szülők és a kollégák együttműködését a beléptetéssel (testhőmérséklet mérés, regisztráció és kézfertőtlenítés), a személyi higiéné és a közösségi terek tisztaságának megőrzésével, a kollégiumi betegellátási protokoll megtartásával és a távolságtartás szabályainak figyelembe vételével, valamint a közösségbe lépés és a közösségben tartózkodás szülői és tanulói nyilatkozataival, az általános rendtartás következetes betartásával és működésével kapcsolatban. Kérjük, hogy különösen azok a tanulók, akik nem részesültek még védőoltásban, tartsanak a kollégiumban maguknál szájmaszkot. Javasolt a tanulók a személyes higiéné megtartása érdekében hozzanak maguknak kézfertőtlenítőt tartalmazó folyékony szappant, gélt, egyéni folyamatos használatra. Az intézményegység a közös helyiségekben biztosítja a szükséges anyagokat.
 
A beköltözés időbeosztását – lehetőségük szerint vegyék figyelembe -, hogy biztosítani tudjuk az adminisztráció és a tanulók zökkenőmentes mielőbbi elhelyezését.
 
1.Beköltözés: regisztráció, tanulói beosztások (csoport, szoba), étkezés megrendelése (9.hó)
 
Időpontja: 2021.augusztus 31. kedd, 15.00-19.00 óra az alábbi beosztás szerint
 
15.00-17.00 óra Aporosok beköltözése
17.00-19.00 óra Külsősök beköltözése
 
Megjegyzés: Kérjük, hogy legalább egyik szülő vagy a szülő által meghatalmazott felnőtt családtag kísérje el a tanulókat. Fontos, hogy a csomagokat csak az ügyintézést követően hozzák be a kollégiumba. Kérjük, hogy a közlekedő tereket (bejárat, folyosók, lépcsőházak, főbejárat) hagyják szabadon! A szobabeosztások elkészítése nevelési prioritások és a tanulókkal történő egyeztetés – lehetőségeink szerint – figyelembe vételével történik. Ezért kérjük, hogy aktuális szobabeosztását mindenki fogadja el a beköltözéskor, mert nincs lehetőségünk annak pillanatnyi felülvizsgálatára. Ha a későbbiekben szükséges egy-egy tanuló esetében szobacsere, azt minden esetben az érintett tanulók és nevelők bevonásával megtesszük. Köszönjük a megértést!
 
A beköltözéshez az alábbi iratokat szükséges letölteni, kitölteni és a tanulóknak magukkal hozni az ügyintézés gyorsítása érdekében:
- személyes okmányok másolata, a szülő és a tanuló aláírásával ellátva (személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány, TAJ-kártya)
- igazolás (a törvény által figyelembe vehetően a családi pótlékról, tartós betegségről, rendkívüli családtámogatásról) kedvezményes étkeztetés megrendeléséhez.
- kérvény a kedvezményes étkezéshez  http://iskola.aporisk.hu/UserFiles/etkezes.doc (Letölthető az iskolai tájékoztatóból!)
 
Fontos, hogy az igazolást a jogosultság megállapítása érdekében a megrendeléskor (beköltözéskor) kell bemutatni. A határidőn túl bemutatott igazolások alapján csak a következő hónaptól lehet kedvezményes étkezést megrendelni és kapni, szeptemberben igazolás hiányában teljes áru befizetéssel számolunk.
 
- egészségügyi adatlap a kollégium részére (Letölthető nyomtatványok menüpont alatt!)
- személyi adatlap a kollégium részére (Letölthető nyomtatványok menüpont alatt!)
- szülői nyilatkozatok a kollégium részére (Letölthető nyomtatványok menüpont alatt!)
 
A járványügyi protokoll alapján: A kollégiumba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató, magát egészségesnek érző tanuló költözhet be. A beköltözéskor nyilatkozni kell a tünetek esetleges meglétéről ill. arról, ha a tanuló és/vagy családtagjai a megelőző két hétben külföldön jártak vagy igazoltan beteg emberrel találkoztak.
 
Tájékoztatás a tanulók részére az első tanítási napról és a járványügyi protokoll aktuális kollégiumi vonatkozásairól 19.30 órakor csoportonként.
Megjegyzés: Kérjük a Kedves Szülőket, hogy legkésőbb 19.30 óráig köszönjenek el a tanulóktól.
 
2.Első napirend szerinti nap a kollégiumban: szeptember 1., szerda
 
Ezen a napon mindenki a saját iskolai tanévkezdő programja szerint megy iskolába. A kollégium az általános napirend szerint működik, a tanulók a megrendelt étkeztetés alapján étkezhetnek.
Az Aporos kollégisták ezen a napon vehetik át tankönyveiket a könyvtárban.
 
Rendhagyó kilépő: 12.00-16.00 óra között a tanulók kilépőt kérhetnek és kaphatnak a tanévkezdéssel kapcsolatos személyes ügyintézésre.
Tanulmányi és nevelési csoportok megalakulása, házirend ismertetése: 16.00 órától.
Tanévnyitó a kollégiumban: 18 órakor a díszteremben (mindenki az iskolájának megfelelő ünnepi egyenruhában jelenjen meg). A tanévnyitó végén csoportképek is készülnek a kollégistákról.
 
3.Második nap a kollégiumban: szeptember 2.,csütörtök
 
Teljes napirend szerinti tanulmányi és szabadidős foglalkozások.
Kilépők: 14.00-16. 00 óra
Tanulószobák: 16.00-18.30 óra
Rendhagyó csoportfoglalkozások: szakkörválasztó 18.35 óra
 
4.Első hazautazás, a kollégiumi hét zárása: szeptember 3.,péntek 16.00 óráig.
 
Megjegyzés: A kollégiumi hazautazás és visszaérkezés esetén minden esetben a tanulóknak személyesen kell ki-, és bejelentkeznie az ügyeletes nevelőnél a házirend által megadott időpontokban. A hét közbeni szülői kikérők, indokolt és igazolt rendhagyó hazautazás esetén is a csoportvezetőnek ill. távollétében az ügyeletes nevelőnek szólni kell.
 
5.Veni Sancte tanévnyitó szentmise az Aporosoknak: szeptember 5-én, vasárnap 16.00 órakor iskolánk aulájában.
 
Ezen a napon az Aporosok 15 órától érkezhetnek vissza a kollégiumba. A külsősök számára heti rend szerint 17 órától van a visszaérkezés.
 
Általános visszaérkezési időpontok a kollégiumba: a szülői nyilatkozatok kitöltésekor kérjük ezeket figyelembe venni. Minden esetben az ettől való eltérést jelezni kell a kollégiumnak.
- vasárnap legkésőbb 21.00 óráig (alapvetően a házirend szerint minden tanulóra vonatkozik).
- hétfőn legkésőbb 7.45 óráig (a házirend szerint indokolt esetben, szülői kérésre az aporos és külsős tanulók is választhatják).
- hétfőn legkésőbb 16.00 óráig (a házirend szerint szülői kérésre a külsősök választhatják).
 
A beköltözéssel kapcsolatban tovább lehet érdeklődni augusztus 24-én, 25-én, 30-án a következő elérhetőségeken:
 
Telefon: 96/514-280
E-mail: e.kollapor@gmail.com ill. aporkoll@freemail.hu
 
Általános kérések, információk: Szeretnénk kérni, hogy a tanulók lehetőleg egy hétre való váltóruhát, tisztasági felszerelést, stb. hozzanak magukkal az állandó felszerelésük mellett, mert nincs lehetőségünk raktározni a feleslegessé vált dolgokat ill. a rendtartás szempontjából is előnyösebb a jól átgondolt beköltözés. Mellőzzék a nagy értékű technikai eszközök, készpénz, ékszerek, személyes tárgyak elhelyezését, mert ezekért a kollégium nem tud felelősséget vállalni. A saját tulajdonú hordozható számítógépek behozatala és használata a házirendben meghatározott módon és célokra lehetséges, szülői hozzájárulással, saját felelősségre. Erről a csoportvezetők is tájékoztatást adnak. Az erre vonatkozó nyomtatványt a beköltözéskor tudják kitölteni. A tanulók a kollégiumba csak orvosi javaslatra felírt gyógyszereket hozhatnak magukkal, ezek listáját az első napon le kell adni a csoportvezetőnek. Alapvető gyógyszerkészlettel rendelkezünk, minden esetben a betegellátási protokollunk alapján járunk el. Kérjük, hogy a szülők szükség esetén egyeztessenek a csoportvezetőkkel a tanuló gyógyszerhasználatának indokoltságával kapcsolatban. A tanulók a kollégiumban a teakonyhákban étkezhetnek ill. az iskola éttermében. A kollégiumi kiegészítő étkezésekhez minden esetben saját evőeszközöket használjanak. A kis konyhákban vízforraló, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, hűtőszekrények megtalálhatóak. A kollégiumba hozható saját ágynemű huzat vagy ágynemű, ágytakaró is. Ebben az esetben a szobában található leltári ágyneműt le kell adni az első tanítási napon. A kollégiumba hozott egyéb használati elektromos eszközöket, a tanulóknak be kell jelenteniük pl. hajszárító, hajvasaló, olvasólámpa. Azokat csak kifogástalan műszaki állapotban lehet behozni és használni. Hasznos dolgok lehetnek a személyes szabadidőben az olvasnivalók, társasjátékok, sporteszközök. Jó lenne, ha a Biblia sem hiányozni a tanulók polcáról. A beköltözéshez használt nagyobb utazó bőröndöket nem tudjuk tárolni, kérjük, szíveskedjenek azokat hazavinni.
 
A tanév egész éves rendjéről a következő héten adunk tájékoztatást.
 
Szíves együttműködésüket megköszönjük!
 
Ábrahám Csaba, intézményegység vezető
a kollégium nevelőtestülete nevében