Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2022.05.17.
Pótfelvételi
        Tájékoztatjuk a kedves szülőket és leendő diákjainkat, hogy a felvételi kérelmek és nyomtatványok beadására pótfelvételi eljárás keretében továbbra is van lehetőség, a korábban meghirdetett feltételekkel.
2022.05.10.
Étkezés befizetése-emlékeztető
     Értesítjük a tisztelt szülőket,hogy az áprilisi kollégiumi étkezés átutalásának határideje május 20-án lejár.   Kérjük a határidő pontos betartása érdekében szíveskedjenek az esedékes összeget elutalni...
2022.04.28.
Kollégiumi felvételi tájékoztató a 2022/2023-as tanévre
Kedves Jelentkező!   Te és családod, nagy döntés előtt álltok, hiszen 14 évesen arra készülsz, hogy elhagyva eddigi otthonod, önállóan tedd meg első lépéseidet a felnőtté válás felé. Ebben szer...

Aktualitások

Karácsonyi köszöntő

2021.12.15.
“Gyújtsd meg a legutolsó gyertyát!”
Ez az angyali üzenet.
És be is mehetsz – vár az ünnep,
és minden zárt ajtót kitár.
 
 
  
  
     
  
 
Nehéz elhinni, de két esztendővel ezelőtt ünnepeltük itt közösen legutóbb Jézus születésnapját, a Karácsonyt. Mennyit fordult velünk az idő az elmúlt években! Megtanultuk megbecsülni az egészséget, egymás barátságát, az iskola és a kollégium támogatását, szeretteink gondoskodását, minden percet és órát, amit közösségben tölthettünk, amit igazra, jóra és értékesre fordíthattunk. Vajon észrevettük-e, hogy az Isteni kegyelem minden nap ott volt körülöttünk, hogy megnyitotta számunkra a lelki gazdagodás útjait, hogy annyi erőt, hitet és reményt adott, amennyi éppen szükséges volt a nehéz napok és helyzetek elviseléséhez, megértéséhez, az Istennel való kapcsolatunk újratervezéséhez vagy elmélyítéséhez? Most 2021-ben itt lehetünk újra együtt! Hála legyen! Ugyan szabályok kötnek bennünket, de a szívünk és lelkünk szabad! Ünnepelni jöttünk, dicsérni az Istent, köszönteni a Megváltót, áldását kérve életünkre.
 
Adjon Isten, minden jót e ház népének,
Köszönteni jöttünk, - karácsonyt – békésen.
Ahogy a csengőszó a nyájat kíséri,
Szabad-e a pásztoroknak ide bejönni?
(Részlet a Rábaközi pásztorjátékból)
 
Karácsony köszöntő műsorunkban láthattuk az Aranyszirmú virág c. színjátékot Demeter-Szabó Judit tanárnő rendezésében, lelkes kollégistáink játékával, örök érvényű tanulságokkal, a jelenből - különböző korokon átutazva - visszatérve a betlehemi kisded Jézus, a Messiás jászolához, a Szent Család első hajlékához. Ferenc atya karácsonyi áldását adta közösségünkre, életünkre, bíztatva mindenkit arra, hogy legyünk tanúi a világban az Örök Szeretet megszületésének, az igazi örömhírnek. A köszöntőben elhangzottak részletek: Móra Ferencnek A szánkó c. művéből, Székely János püspök atya Mária útja c. zarándok elmélkedéseiből, György Attila: Karácsonyi legenda c. történetéből és Márai Sándornak Ajándék c. verséből.
A gitárzenei szakkör Halmos Péter tanár úr vezetésével a Kormorán együttes Nyájhívogató c. dalával örvendeztetett meg bennünket. Köszöntőnket a nevelők közös éneke zárta a Ghymes együttes: Üdvözlégy, kis Jézuska c. népdal feldolgozásával.
 
A műsorról készült felvétel: youtu.be/Yo7Cz1MLE-U
 
 
Isten védtelen, gyönge gyermekként akart megszületni. Azért is, hogy merjük őt a kezünkbe venni, magunkhoz ölelni. Hogy elhiggyük végre, nem akar mást, mint szeretni minket: odaadni életét, önmagát. Ő tiszta és áttetsző, mint egy pohár víz. Benne élet van, élet árad. Szeretne minket is megajándékozni. A szeretet a legnagyobb ajándéka. Isten szívverése, a világ szívdobogása. Engedjük meg, hogy ne csak karácsonykor bennünk is éltető erő legyen Isten és embertársaink szeretete. 
 
Csak amikor visszatérsz újra az emberek közé, ... szeretetettel vagy mindenki iránt, és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon: csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál… (Wass Albert) Az Angyalok szózatát hallottad-e az éjszakában? … Csatlakozol-e ismeretlen pásztorok és bölcsek seregéhez, akik csillagot és angyalszót követnek? Félre teszel-e mindent ami, most nem lehet fontosabb annál, hogy elindulj, megérkezz, letérdepelj és láss, és énekelj:
 
„Dicsőség Mennyben az Istennek, mert ma megszületett a mi Üdvösségünk”.
 
 
Legyen hála a Mindenhatónak, hogy kegyelmeivel megajándékozott bennünket és irgalmas szeretetével megtartott bennünket! Köszönet minden kollégánknak, segítőnknek és támogatónknak, akik ebben az esztendőben mellettünk voltak fáradhatatlanul! A családoknak, hogy ránk bízták a gyermekeiket, fiataljainkat. 
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető
 
 
 
 
Áldott, Békés, Szent Karácsonyt kívánunk
a betlehemi jászolban a Szent Család békességével,
a pásztorok hitével és a napkeleti királyok bölcsességével!
Legyen az Újesztendő Boldog, Egészségben bővelkedő,
Reménységben és Eredményekben gazdag!