Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.
Kedves Látogató!
 
2022. július 1-től honlapunk a 2021/2022-es, valamint az előző tanévek aktualitásainak leírását az ARCHÍVUM menüpont alatt tartalmazza. Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyári szünetre!
 

Archívum

Kollégiumi ballagás

2016.04.27.
 
„Uram, nagyon nagy dolgot kérünk Tőled: félelem nélkül, boldogan szeretnénk járni életünk minden napján! Tudjuk, hogy ez szinte olyan lehetetlennek tűnik, mint a vízen járni – de Veled, melletted minden lehetséges Uram!”
 
A kollégiumban ebben az esztendőben huszonhatan fejezték be tanulmányaikat, köszöntek el a biztonságot és közösséget, a középiskolás kor színes éveit, a mosolyokat és könnyeket, a kihívásokat és a kegyelmeket, barátokat és ismerősöket, az ember-, és tudományok ismeretét, a hagyományok gazdagságát, a kötelességek nehéz, de jótékony hatását és az áhított szabadidő mulandóságát is magába foglaló és jelentő helytől, amely a közöttünk lakozó.Gondviseléssel, a benne élő diákokkal, felnőttekkel haladt az élet útján velük és értük négy vagy hat esztendőn át.
 
Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom legyen jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:
igyekezz úgy érezni, gondolkodni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”
(Weöres Sándor)
 
Holnaptól még közöttünk jártok, de már értelmetek az érettségi vizsgák feladataira figyel, szívetek a társaktól való elköszönés szavait és érzéseit formálja, lelketek pedig kibontja szárnyait a jövő felé, bizakodva az Úr jóságában, irgalmában és szeretetében, a világ békéjében és világosságában, az emberek jóindulatában. Nehéz kimondani, de életünk tovább lép megszokott és védelmező jelenéből az ismeretlen, de reményekkel telt jövendőbe. Mi elengedjük a kezeteket, de lelkünkben, a közös emlékeket megőrizve, imádságainkkal és érdeklődésünkkel, gondolatainkkal kísérünk benneteket tovább.
 
Köszönjük, hogy életünket veletek megoszthattuk az Úr irgalmát és kegyelmeit megtapasztalva, a vérrel könnyező Szűzanya, a magyar szentek és boldogok – különösen is Boldog Apor Vilmos püspök - égi közbenjárásával kísérve. Köszönjük jó szüleiteknek, hogy bizalommal kerestek és találtak meg minket, így számotokra is lehetővé vált, hogy a hozott talentumaitokat tovább gyarapítsátok, gazdagodva emberségben, tudásban, istenszeretetben.
 
Szeretettel és hittel kívánunk sikeres érettségit, felvételit és Isten áldásaival kísért boldog, értékes és békességes utat minden Tanítványunknak!