Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.
Kedves Látogató!
 
2022. július 1-től honlapunk a 2021/2022-es, valamint az előző tanévek aktualitásainak leírását az ARCHÍVUM menüpont alatt tartalmazza. Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyári szünetre!
 

Archívum

Kollégiumok adventi koncertje és szakmai napja

2016.12.08.
 
 
 
Hagyományteremtő programként a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium, a Jedlik Ányos Kollégium és az Apor Vilmos Katolikus Kollégium kulturális és közösségi együttműködéseként 2013 óta rendezzük meg tehetséggondozó szakköreink tanulóinak, zenélő-éneklő csoportjainknak a bemutatkozását, váltakozó helyszínekkel, adventben és a tanév végén. Az idei évben Győr Város kollégiumainak szakmai munkaközössége, melynek kollégiumunk is tagja, szeptemberben úgy határozott, hogy 2016/2017. tanév szakmai munkatervébe – intézményi ill. intézmények közötti jó gyakorlatként – beveszi ezt az értékes együttműködést. A programban részt vettek a három kollégium növendékei, a pedagógiai együttműködés keretében pedig 7 kollégium vezetője, nevelői. A tanulók valamennyien a kollégiumok zenei szakköreinek, kamaraegyütteseinek tagjai voltak. Mintegy 50 tanuló mutathatta meg zenei és énekesi tehetségét, közösségi értékeit.
 
Nagy várakozással tekintettünk a koncert megrendezésére. Fiataljaink ismételten tanúságot tehettek a zene és az ének személyiség-, és közösségformáló erejéről. Méltó keretek között megoszthatták egymással a harmóniák és a dalszövegek üzenetét, a közös zenélés és éneklés örömét és szeretetét, a karácsonyt megelőző adventi várakozás pillanatait. Ezáltal egymás talentumait jobban megismerhették és felismerhették, így jelenlétünk lelki és szellemi gazdagítást jelenthetett egymás számára. Így fűzhettük fel Adventben ezt a hagyományos találkozónkat, mint jócselekedeteinket arra a fényfüzérre, amely szívünkben várakozik, napról-napra világosságot sugározva, hogy az eljövendő szép ünnep jele, szeretetfénye legyen embertársaink, szeretteink, egymás számára.
A kollégiumok gazdag műsora között Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Anselm Grün gondolatai jelentették a hidat. Elhangzottak Nox, Gryllus, Szekeres Adrienn dalok, valamint Bob Dylan, Queen, Passengers dallamai. Köszönetet mondunk valamennyi szereplőnek, akik hangszeres tudásukkal, énekhangjukkal, versmondásukkal gazdagítottak bennünket ezen a szép estén. A műsort egy gyönyörű Ave Maria feldolgozás tette még ünnepélyesebbé a kollégium kamaraegyüttese előadásában.
Köszönetet mondunk Pappné Kaszás Zsuzsa intézményvezetőnek a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium igazgatójának a szakmai nap meghirdetéséért, előkészítéséért és mentorálásáért. Köszönjük az érdeklődő intézményvezetők és kollégák valamint tanulóink megtisztelő figyelmét. Köszönjük Kiss Zoltán igazgató úr, hogy jelenlétével, köszöntőjével megtisztelte a találkozó résztvevőit és intézményvezetőként kezdettől fogva támogatta a program hagyományainkhoz méltó megrendezését.
Köszönetet mondunk a koncert szervezéséért Huszárné Komjáthi Zsuzsanna tanár nőnek a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium intézményvezető helyettesének, Halmos Péter tanár úrnak a kollégium gitár-zenei szakkör csoportvezetőjének és Demeter-Szabó Judit tanár nőnek az irodalmi szakkör csoportvezetőjének és a kamaraegyüttes segítőjének.
Köszönet és dicséret közreműködő tanulóinknak:
Marton Dániel (gitár+ének), Sillinger Bence (gitár+ének), Skultéty Karina (ének), Skultéty Viktória (gitár+ének), Fekete Zsófia (gitár), Kiss Nóra (ének), Tóth Tünde (gitár+ének), Rippert Ágnes (gitár+ének), Bognár Lilla (gitár+ének), Langer Tamás (gitár+ének), Detre Csanád (gitár+ének), Mezei Gergő (ének), Molnár Anita (ének), Rózsa Patrícia (zongora), Hidász Ágnes (próza), Nagy Csenge (vers), Skultéty Karina (vers)
Minden nevelő kollégának és az esemény előkészítésében segítő technikai dolgozónknak is köszönetet mondunk munkájukért. Folytatás terveink szerint 2017-ben, a tanév végi közös koncerten.