Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2018.03.06.
Kollégiumi felvételi tájékoztató 2018/2019
  Szeretettel, bizalommal és reménységgel hívunk és várunk minden olyan leendő középiskolás tanulót, aki intézményünket választja középfokú tanulmányainak eredményes megkezdéséhez. Egyházi kollé...
2018.03.01.
Kollégiumi szavalóverseny
Hagyományainkhoz híven március elején került megrendezésre, a megyei és városi szavalóversenyek előfordulójaként kollégiumi szavaló estünk. Nagy örömünkre diákjaink szép számmal vettek részt az e...
2018.02.27.
Étkezési befizetés határidő - Március
   Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy a márciusi kollégiumi étkezés átutalásának határideje február 28-án lejár. Kérjük a határidő pontos betartása érdekében szíveskedjenek az esedékes összeget elutalni...

Archívum

Tanévzáró a kollégiumban

2017.06.13.
A tanév végén a Hála hangjaira íródik minden, amit megoszthatunk egymással. Minden amiért köszönetet mondhatunk a Gondviselő Istennek, és mindazoknak akik segítettek bennünket céljaink eléréséhez, eredményeinkhez, életünk megszervezéséhez, a közösségben való boldoguláshoz, embertársainkkal való együttműködéshez, testi-lelki egészségünk megőrzéséhez, szellemi-lelki gazdagodásunkhoz és gazdagításunkhoz vezető utunkon. Hálaadáskor mindenkit, akit társunknak, tanítványunknak kaptunk az elmúlt hónapokban, és mindazokat a kegyelmeket, amiben részesülhettünk megköszönünk. Megosztjuk egymással sikereinket és jutalomban részesítjük mindazokat a diákokat, akik szorgalmukkal, egyéni és közösségi aktivitásaikkal, lelki és szellemi erőfeszítéseikkel jó példát mutattak. Szeretettel bízzuk valamennyi tanítványunkat és családjaikat a Gondviselésre a nyári szünidő és pihenés idejére is.
 
Bízunk benne, hogy minden növendékünk számára többet jelentett ez a tanév mint csak a tanulást, érdemjegyeket, sikereket vagy eredménytelenséget, folyamatos alkalmazkodást a szobatársakhoz, megfelelést az elvárásoknak, a rendtartás megtartását, fáradságos napokat, sietős hazautazásokat … talán éreztétek, hogy meghívottak vagytok arra, hogy a Lélek erejével éljétek az életeteket és keressétek az igazi kincseket, amelyek igazán fontosak … legyenek azok szavak, érzések, tevékenységek, barátok, hangok, fények, események, gondolatok és imák - a hitünk gyümölcsei.

A kollégiumban 147 fő tanulóról gondoskodtunk nap, mint nap. A 9 középiskola diákjainak tanulmányi átlaga 4,3 lett, amelyhez mindenkinek tehetsége, hozzáadott szorgalma, talentumai szerint szívből gratulálunk. A közösség 16 fő kitűnő tanulóval büszkélkedhet és örömünkre szolgál, hogy a tanítványainknak több mint kétharmada jeles vagy jó tanulmányi szinten fejezte be ezt a tanévet.

Különösen fontos és büszkék lehetünk rá, hogy a szorgalmas tanulmányi munka mellett nagyon sok értékes közösségi-lelki program, élmény aktív részesei lehettünk és az iskolai versenyeken való megmérettetéseken túl a városi, megyei kollégiumi versenyeken, vetélkedőkön és ünnepségeken is tevékeny és eredményes szerepet vállaltak tanulóink.

Hagyományainknak megfelelően tanévzáró ünnepségünket Boldogasszony Anyánk közbenjárását kérve a Régi magyar himnusz hangjaival kezdtük. Lukács Ákos tanulónk szép előadásában Sík Sándor: Te Deum című költeménye hangzott el. Képes összeállítást láthattunk a tanév eseményeiből, felidézve a legemlékezetesebb pillanatokat. A kollégium vezetője köszöntőjében a tanév eredményei mellett, azokra az igazi lelki-szellemi kincsekre és értékekre hívta fel a figyelmet, amellyel egyénileg és közösségileg is gyarapodhattunk az elmúlt hónapokban. Több, mint ötven tanítványunk vehetett át elismerést és könyvjutalmat egész évi példás munkájáért. A gitár szakkör örömteli zenei produkciója kezdte meg a kollégium tehetséggondozó csoportok éves tevékenységének bemutatkozását. Ünnepségünket a Himnusz imádságos hangjai foglalták keretbe. Köszönettel tartozunk nevelőinknek, a pedagógia munkát segítő kollégáinknak, diákjainknak, külön is a szereplőknek és a segítőknek tanévünk méltó lezárásáért.