Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2018.12.13.
Meghívó
   "Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk.”       &...
2018.12.11.
Vetélkedők a kollégiumban
  Az ősz folyamán két műveltségi és egy sportvetélkedőben mérhettek össze tudásukat és tehetségüket kollégistáink. Először a magyar nyelv és irodalom került sorra, majd az őszi közösségi sportest és az angol nyelvi vetélkedő...
2018.12.04.
Adventi koncert
 Kollégiumok tehetséggondozó zenei szakköreinek Adventi koncertje 2018. december 4. Helye: Apor Vilmos Római Katolikus Kollégium Időpontja: 18 óra, díszterem A koncerten közreműk...

Archívum

Tanévzáró a kollégiumban

2017.06.13.
A tanév végén a Hála hangjaira íródik minden, amit megoszthatunk egymással. Minden amiért köszönetet mondhatunk a Gondviselő Istennek, és mindazoknak akik segítettek bennünket céljaink eléréséhez, eredményeinkhez, életünk megszervezéséhez, a közösségben való boldoguláshoz, embertársainkkal való együttműködéshez, testi-lelki egészségünk megőrzéséhez, szellemi-lelki gazdagodásunkhoz és gazdagításunkhoz vezető utunkon. Hálaadáskor mindenkit, akit társunknak, tanítványunknak kaptunk az elmúlt hónapokban, és mindazokat a kegyelmeket, amiben részesülhettünk megköszönünk. Megosztjuk egymással sikereinket és jutalomban részesítjük mindazokat a diákokat, akik szorgalmukkal, egyéni és közösségi aktivitásaikkal, lelki és szellemi erőfeszítéseikkel jó példát mutattak. Szeretettel bízzuk valamennyi tanítványunkat és családjaikat a Gondviselésre a nyári szünidő és pihenés idejére is.
 
Bízunk benne, hogy minden növendékünk számára többet jelentett ez a tanév mint csak a tanulást, érdemjegyeket, sikereket vagy eredménytelenséget, folyamatos alkalmazkodást a szobatársakhoz, megfelelést az elvárásoknak, a rendtartás megtartását, fáradságos napokat, sietős hazautazásokat … talán éreztétek, hogy meghívottak vagytok arra, hogy a Lélek erejével éljétek az életeteket és keressétek az igazi kincseket, amelyek igazán fontosak … legyenek azok szavak, érzések, tevékenységek, barátok, hangok, fények, események, gondolatok és imák - a hitünk gyümölcsei.

A kollégiumban 147 fő tanulóról gondoskodtunk nap, mint nap. A 9 középiskola diákjainak tanulmányi átlaga 4,3 lett, amelyhez mindenkinek tehetsége, hozzáadott szorgalma, talentumai szerint szívből gratulálunk. A közösség 16 fő kitűnő tanulóval büszkélkedhet és örömünkre szolgál, hogy a tanítványainknak több mint kétharmada jeles vagy jó tanulmányi szinten fejezte be ezt a tanévet.

Különösen fontos és büszkék lehetünk rá, hogy a szorgalmas tanulmányi munka mellett nagyon sok értékes közösségi-lelki program, élmény aktív részesei lehettünk és az iskolai versenyeken való megmérettetéseken túl a városi, megyei kollégiumi versenyeken, vetélkedőkön és ünnepségeken is tevékeny és eredményes szerepet vállaltak tanulóink.

Hagyományainknak megfelelően tanévzáró ünnepségünket Boldogasszony Anyánk közbenjárását kérve a Régi magyar himnusz hangjaival kezdtük. Lukács Ákos tanulónk szép előadásában Sík Sándor: Te Deum című költeménye hangzott el. Képes összeállítást láthattunk a tanév eseményeiből, felidézve a legemlékezetesebb pillanatokat. A kollégium vezetője köszöntőjében a tanév eredményei mellett, azokra az igazi lelki-szellemi kincsekre és értékekre hívta fel a figyelmet, amellyel egyénileg és közösségileg is gyarapodhattunk az elmúlt hónapokban. Több, mint ötven tanítványunk vehetett át elismerést és könyvjutalmat egész évi példás munkájáért. A gitár szakkör örömteli zenei produkciója kezdte meg a kollégium tehetséggondozó csoportok éves tevékenységének bemutatkozását. Ünnepségünket a Himnusz imádságos hangjai foglalták keretbe. Köszönettel tartozunk nevelőinknek, a pedagógia munkát segítő kollégáinknak, diákjainknak, külön is a szereplőknek és a segítőknek tanévünk méltó lezárásáért.