Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2022.05.17.
Pótfelvételi
        Tájékoztatjuk a kedves szülőket és leendő diákjainkat, hogy a felvételi kérelmek és nyomtatványok beadására pótfelvételi eljárás keretében továbbra is van lehetőség, a korábban meghirdetett feltételekkel.
2022.05.10.
Étkezés befizetése-emlékeztető
     Értesítjük a tisztelt szülőket,hogy az áprilisi kollégiumi étkezés átutalásának határideje május 20-án lejár.   Kérjük a határidő pontos betartása érdekében szíveskedjenek az esedékes összeget elutalni...
2022.04.28.
Kollégiumi felvételi tájékoztató a 2022/2023-as tanévre
Kedves Jelentkező!   Te és családod, nagy döntés előtt álltok, hiszen 14 évesen arra készülsz, hogy elhagyva eddigi otthonod, önállóan tedd meg első lépéseidet a felnőtté válás felé. Ebben szer...

Archívum

Heti kollégiumi tájékoztató

2020.04.24.
„Ha valóban szeretni akarok, törődnöm kell a többi emberrel: figyelmesen, együtt érzően, találékonyan. Először is a közelemben élő, gondoskodásomra bízott emberekkel kell törődnöm, akikkel egy fedél alatt lakom, akikkel nap mint nap dolgozok, akikkel közös az életutam. A másokkal való törődés a találékony szeretet gyümölcse. Nehezünkre eshet, de csodálatos ajándékok járnak vele. Elevenséget és színt hoz az életünkbe. Olykor pedig a boldog pillanatokban felmérhetetlen hálával tölt el … ízelítő a mennyországból.” (Phil Bosmans)
 
Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!
 
Hatodik hetünket zárjuk a digitális oktatás és nevelés kezdete óta. Bízunk benne, hogy minden tanulónknak a húsvéti szünetet követően sikerült újra felvennie a korábbi hetekben jól kialakított otthoni napi életritmust azzal a működő napirenddel, ami eredményes és szorgalmas felkészüléseteket és folyamatos egyéni haladásotokat szolgálja. Fontos, hogy ebben az életvezetésben legyen a tanulmányi munka mellett elegendő idő a családban a segítésre, amint a fiataljaink számíthatnak a szülők támogatására, úgy a szülőknek is jól esik, ha számíthatnak a házi munkában, a közös tevékenységekben rájuk. Jusson idő az értékes pihenésre is. A kölcsönösség, az egymásra figyelés, az otthoni feladatok megosztása, az egymás iránti szeretetünk megerősítése, a biztatás, az együttműködés, a másik meghallgatása és megértése, olyan pillanatok közös megélése, ami jókedvünket és reményünket megőrzi, nélkülözhetetlenek és érzékenyítenek bennünket egymás iránt.
 
Kedves Diákok! Úgy gondoljuk és jó „látni”, hogy mindenki szívvel-lélekkel teszi a dolgát és igyekszik a tőle telhető legjobbat kihozni jelen helyzetünkből. Különösen is sokat gondolunk végzőseinkre, akikre ez az idő többlet feladatokat is ró, de bízunk benne, hogy az elmúlt években annyi pozitív tapasztalatot, ismeretet és közösségi-lelki élményt gyűjtöttetek, ami minden igyekezetet gyümölcsözővé tehet.
 
Kedves Szülők! Hálásan köszönjük, hogy megnövekedett teendőik és a jelenünk kihívásai mellett is gyermekeink előmenetelében, szellemi és lelki kondíciójának megtartásában sok-sok türelemmel és szeretettel, odaadóan részt vesznek. Tisztelettel köszönjük kollégáinknak, nevelőinknek, hogy kezdettől fogva – így ezen a héten is – fenntartják, lehetőségeik szerint fejlesztik diákjainkkal a tanulmányi és közösségi-nevelési kapcsolatokat, informális csatornákat, megoszthatóvá teszik a közösen megoldandó kérdéseket, igyekeznek válaszokat adni az egyéni problémafelvetésekre, lelki segítséget nyújtanak és ápolják kollégiumi közösségünk hagyományait. Szülők, tanulók és nevelők közös munkájának tapasztalatai, kölcsönös jó szándéka és egymás iránti bizalma, felelősségvállalása eredményezhetik a reményt számunkra az újra találkozásra, amikor ismét élettel telik meg a kollégium.
 
Ezen a héten a napi felkészülés, tanulmányi támogatás mellett csoportfoglalkozásaink erősíthették közösségeinket, gazdagíthatták véleményformálásunkat és ismereteinket. Szakköreinkben a korábbiaknak megfelelően folytathatták tovább tanítványaink a szellemi kalandozásokat, gyarapíthatták érdeklődésüket. Keddi közös imádságunk Istennel és egymással való lelki kötődésünk gazdagítására is szolgált. Meghirdettünk egy felhívást a szép magyar tájakról készült fotók beküldésére, amit egy galériában szeretnénk megosztani. Bízunk benne, hogy a két hete kiírt irodalmi műveltségi vetélkedőben is többen érdekeltek voltak. Az eredményeket hamarosan megosztjuk veletek. Szépen sorban, rendben érkeznek a jövő tanévi felvételi jelentkezések, köszönjük az ismételt bizalmat és kérjük, figyeljünk a határidőre. Közreműködésüket megköszönve megtörtént az érettségiző kollégisták tanév végi felmérése, hiszen a következő hetük a szorgalmi időszak zárását jelenti. Mindazon végzősök számára, akik a mai napig jelezték igényüket, az érettségi vizsganapokra – a jelenleg fennálló járványügyi veszélyhelyzet biztonsági szabályait figyelembe véve és megtartva – kollégiumi ügyeletet (szállást, ebéd és vacsora étkezést, nevelői ügyeletet) szervezünk.
 
Minden tanulónknak és a családoknak jó egészséget, szép hétvégét kívánunk!
 
Ábrahám Csaba intézményegység vezető a kollégium nevelőtestülete nevében