Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2022.01.23.
Emlékeztető
Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!     A kollégiumban egész hétvégén folyamatosan megy a fűtés. Ma vissza lehet költözni mindenkinek, 17 órától nevelői ügyelet van a heti rend szerint.  ...
2022.01.20.
A kollégiumi ellátás várható újraindulása
  Az iskola-kollégium fűtőrendszere a mai műszaki helyreállítást követően próbaüzemben elindult. Mivel jelenleg alacsony a hőmérséklet az épület kollégiumot is érintő részében, ezért néhány na...
2022.01.19.
Tájékoztatás a kollégisták ellátásáról
  A fűtésrendszer műszaki javításának mai állása szerint - reményeink szerint a szakemberek egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz - a holnapi (01.20.) reggelit és vacsorát is minden tanuló részéről lemondtuk...

Archívum

Tájékoztató a kollégium tanévének és digitális rendjének zárásáról

2020.06.08.
 Tisztelt Szülők, Kedves Diákjaink!
 
 
Az elmúlt rendkívüli hetek bizonyára mindenkinek az életében jelentős tapasztalatokat és változásokat hoztak. A kollégium esetében, mind a diákok, mind a nevelők számára a közösségi együttműködés és a nevelési program megvalósításának új kihívásait és módszereit jelentette. Bízunk benne és a tanulóktól beérkezett információk alapján reméljük, hogy a 2019-2020. tanév minden különlegessége és váratlan nehézsége ellenére eredményes lesz a többség és mindazok számára, akik akár a hagyományos keretek, akár pedig az online oktatási-nevelési keretek között lelkiismeretesen dolgoztak, együttműködtek és a megváltozott fizikai keretek között is fenntartották érdeklődésüket, aktivitásukat egymás, csoportjaik és a kollégium tájékoztatásai, segítő közreműködése iránt. Hálásan köszönjük a szülők támogatását, odafigyelő jelenlétét és a tanulók otthoni tanulásának megszervezéséhez szükséges feltételek megteremtését. A tanév lezárásával kapcsolatban szeretnénk megosztani információkat az alábbiak szerint:
 
Utolsó nevelési hét a kollégiumban: Ezen a héten a kollégium digitális foglalkozásainak többsége lezárul. Mivel a tanév június 15-ig tart, ezért kérjük a diákok és a szülők további odafigyelését, mert a tanulói beszámolók, tanulmányi és nevelési statisztikáinkhoz szükséges adatok bekérése folyamatos a csoportvezetők részéről a jövő héten is. Ezzel együtt a heti kapcsolattartás is tovább él, minden kérésre, kérdésre igyekszünk válaszolni, segíteni és a honlapon is megjelennek tájékoztató információk, melyeket kérjük, figyeljenek.
 
Kijelentkezés a kollégiumból: A következő héten letölthető formában felkerül a honlapra a kollégiumi kijelentkezési lap. Tanulóink március 15-én valamennyien kiköltöztek a kollégiumból, de a kollégiumi kijelentkezés június 15-i dátummal a tanév tényleges lezárását jelenti. A kijelentkezési lapot postán ill. elektronikus formában is visszaküldhetik június 19-ig címeinkre.
 
  Érettségizőink kollégiumi búcsúztatása: Korábbi elhatározásunknak megfelelően június 10-én terveztük megtartani az érintettek meghívásával és a nevelőtestületünk jelenlétében a végzős kollégistáink búcsúztatóját, az április végén hagyományosan tervezett és a járványügyi intézkedésekkel összhangban, sajnos elmaradt kollégiumi ballagás helyett. Az érettségizőket személyesen szólítottuk és hívtuk meg. A visszajelzéseket is köszönettel megkaptuk. Úgy gondoltuk, hogy tanulóink számára még az érettségi előtt, ez lett volna alkalmas pillanat. A lehetőség ismeretében is azonban sajnos csak nagyon kevesen vállalták volna a megjelenést. Ezért a nevelőtestület döntése értelmében a jövő héten nem a kollégiumban, hanem virtuálisan osztjuk meg búcsúztatónkat mindenki számára a honlapon és elküldjük végzőseinknek postán azt a jelképes ajándékot, amivel személyesen szerettünk volna búcsút venni tőlük. Reméljük, hogy a sikeres érettségi, majd az eredményes felvételit követően a következő tanévben már egyetemistaként vagy a szakképzésben továbbtanulóként köszönthetjük őket újra a kollégiumban, amelynek ajtaja mindig nyitva áll előttük és visszavárja tanítványait.
 
Személyes dolgok hazavitele: Kérjük azokat a 7-11.évfolyamos tanulókat, akiknek maradt a kollégiumban személyes holmijuk, hogy legkésőbb június 19-ig vigyék azt haza.
 
Tanulóink évzáró találkozása a csoportban: Tájékoztatjuk tanulóinkat, hogy az iskolai gyakorlatnak megfelelően, ahhoz alkalmazkodva valamennyi tanulócsoportunk számára csoportos tanévet lezáró értékelést és elköszönést tartunk az alábbi beosztás szerint, az érvényben lévő egészségügyi rendelkezések megtartásával.
 
2020.június 18-án, csütörtökön 11 órakor a D, E, G tanulócsoportok tanulói számára.
 
2020.június 19-én, pénteken 14 órakor az A, B, C, F tanulócsoportok tanulói számára.

 
A személyes találkozókon az iskolai egyenruha nem kötelező, de kérjük a megjelenést az eseményhez illő öltözetben. Mindenkit szeretettel várunk!
 
Tanév végi nevelői értékelés: A tanév végén a tanulók kollégiumi nevelői értékeléséről a következő héten, postai úton tájékoztatjuk a Kedves Szülőket.
 
Következő tanév rendje: A következő tanév rendjéről és a beköltözés feltételeiről augusztus 15-ét követően a kollégium honlapján tesszük közzé tájékoztatónkat.
 
 
 
Eredményes tanévzárást, jó egészséget kívánunk!
 
A kollégium nevelőtestülete nevében: Ábrahám Csaba intézményegység vezető