Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.
Kedves Látogató!
 
2022. július 1-től honlapunk a 2021/2022-es, valamint az előző tanévek aktualitásainak leírását az ARCHÍVUM menüpont alatt tartalmazza. Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyári szünetre!
 

Archívum

Közelít már üdvösséged

2020.12.13.
 
Légy úton! Tárd ki a szíved! Készítsd fel lelkedet! Ma nem járhatod be kedved szerint a Föld távoli tájait. Az Istenre figyelő és benne bízó lélek azonban készen áll arra, hogy Máriával, születendő gyermekével, Jézussal és Józseffel útra keljen Betlehembe és szállást keressen üdvösségünk éjszakájára. Nem tudhatjuk találunk-e megfelelő helyet, mert az emberek sokféle érdekből és számításból zárhatják be előttünk házaik ajtaját, utasíthatnak el bennünket. Az Úr azonban mindig gondoskodik övéiről, kegyelmeit végtelen szeretettel és türelemmel osztja meg velünk. Láthatjuk majd Szentestén az egyszerű, de befogadó, biztonságot adó betlehemi jászol világosságát, amely fölött ott ragyog az örömhír csillaga. Hallhatjuk az égi Alleluját, angyaloknak szózatát, akik Isten dicsőségét hirdetik a békességre, megértésre, biztonságra, egészségre szomjazó embereknek. A pásztorokkal együtt lelhetjük meg a kisdedet, Megváltónkat szerető családja körében, kitárva a földi és mennyei ajtókat a jóakaratú emberek előtt. Megtalálhatjuk szívünk vágyát, reméljük, hogy Jézus közeledő születésnapján megtapasztalhatjuk családjainkban is a békesség, az Istenre és egymásra figyelés örömét, a kölcsönös szeretetet és odaadást. Erre az örömre – az Úr közel van - hív minket a mai vasárnap és a mai evangélium, az öröm vasárnapja és örömhíre, amelyet az adventi koszorún a harmadik gyertya lángjának fénye is jelez. Ez az erősödő fény adjon mindenkinek erőt és útravalót a karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási hét feladataihoz és pillanataihoz!
 
Amint arról értesülhetett mindenki ezen a héten a digitális oktatási-nevelési munkarendet a középfokú intézményekben meghosszabították 2021. január 10-ig. Reményeink szerint a szünet utáni első héten, amikor még távoktatásban tanulunk és dolgozunk, már biztatóan alakulhat a járványügyi helyzet és hamarosan visszatérhetünk az iskolába és a kollégiumba. Ezért fokozottan legyünk körültekintőek, tartsuk be maradéktalanul és türelemmel a járványügyi védekezés szabályait, vigyázzunk egymásra, legyünk segítségére mindazoknak, akiknek szüksége van ránk. Jó egészséget és reményteli készülődést kívánunk!
 
Ábrahám Csaba a kollégium nevelőtestülete nevében