Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.
Kedves Látogató!
 
2022. július 1-től honlapunk a 2021/2022-es, valamint az előző tanévek aktualitásainak leírását az ARCHÍVUM menüpont alatt tartalmazza. Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyári szünetre!
 

Archívum

Ím az magas mennyből jövök - Karácsonyi köszöntő

2020.12.20.
Elgondolom, hogy mi a Karácsony,
igazság-mese, valóság-álom.
Szívünkben nyíló szépséges virág,
szeretet-fénybe merülő világ.
 
Csillagos égen Nap születése,
kis gyertyák lángja, ünnep és béke.
Tűlevél-illat, csengettyűk hangja,
a kicsiny Jézus születésnapja.
 
Ébredő álmok kiáradása,
megfáradt lelkek reménysugára.
Az öröklétnek vizéből kortyok,
szeret az Isten, az ember boldog!
(Szuhanics Albert: Mi a karácsony? – részlet)
 
 
 Forrás: www.google.com
 
 
 
A mai vasárnapon kigyúl a negyedik gyertya is az adventi koszorúnkon. Közeleg a karácsony. Kollégiumi karácsonyi köszöntőnket ebben az embert próbáló, mégis kegyelmi esztendőben nem tudtuk együtt megünnepelni, de lélekben mindannyiunkban ott van a közös ünnepi perceink minden fénye, színe, hangja, csendje, öröme és reménye. Gondoljunk rá szívünk szeretetével, hogy mint minden évben most is megosztjuk egymással történeteinket a betlehemi kis Jézusról, Máriáról és Józsefről, angyalokról, pásztorokról és a három királyról, karácsony öröméről és misztériumáról. Elénekeljük és elmuzsikáljuk legkedvesebb karácsonyi énekeinket. Átadjuk egymásnak és meghallgatjuk versbe, novellába, imába, köszöntő gondolatokba foglalt szeretetüzeneteinket. Ferenc atya karácsonyi áldását visszük haza családjainkba. Meglepünk benneteket a nevelői kórus karácsonyi dalaival és meghívunk benneteket az ünnepi fehér asztalhoz, melyet mindig oly szeretettel készítünk és várunk. Lélekben most is így történt: feldíszítettük együtt karácsonyfánkat, ünneplőbe öltöztünk, egymásnak ajándékoztuk ezen az estén időnket, figyelmünket, szeretetünket. Így gondolunk rátok a távollétben, nevelők, lelki vezető és a kollégium valamennyi munkatársa.
 
„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen…Tisztálkodjál belülről és kívülről. Az ünnep különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás…mindenek fölött legyen benne áhítat…Készülj fel rá testben és lélekben…Közben már megtudtam, hogy szeretetet kapni nem lehet, mindig csak adni kell…Megtudtam azt is, hogy semmi sem nehezebb, mint szeretetet kifejezni…A szeretetben csak élni lehet, mint a fényben vagy a levegőben…” (Márai Sándor írásából)
 
Édes Jézus! Gyermeki alázattal kérünk, hogy szereteted erejével, mely a mennyek legmagasabb trónjáról a betlehemi istállóba vonzott, a mi szívünket is vond magadhoz, engedd, hogy egyre erősödjön és gazdagodjon hitünk és reményünk: Te vagy a Megváltónk, üdvösségünk meghozója. Bátorítsd szívünket, hogy életünk pusztájában felébredjünk mély álmunkból, meghalljuk az angyalok égi szózatát – Glória in Excelsis Deo! Bár az életünkben sok a feladatunk, gondunk és az örömteli pillanataink, sikereink mellett is a jövő mindig változik, engedd lépteinket őszinte kíváncsisággal és reményteli vágyakozással hozzád vezetni. Add, hogy megtaláljunk az ünnepekben, a családban, a most különösen is fohászainkkal egybegyűjtött szeretteink, barátaink, ismerőseink között. Jászolod mellett énekelhessük: Föl nagy örömre, ma született…Szeretnénk, ha elfogadnád szívünkbe rejtett ajándékainkat: hitünket, szeretetünket és reményeinket. Jövőbe vetett bizalmunkat a Benned felismert és áldott Megváltó, Istengyermek mosolya és a Mennyei Atya gondviselő szeretete, irgalma erősítse és növelje.
 
Isten anyja, Szűz Mária! Fogadd el hálánkat Szent Fiadért, akit áldott szíved alatt hordoztál, karácsony szent éjszakáján világra hoztál és anyai szereteteddel gondoztál, egész életedben szívvel-lélekkel támogattál. Kérünk, állj mellettünk minden cselekedetünkben, jó szándékunkban és szerezz kegyelmet, hogy gondolattal, szóval és tettel mindig úgy éljünk, hogy sohase bántsuk meg se Szívedet, se szentséges Fiad Szívét. Légy egész életünk folyamán kísérőnk és közbenjárónk, amint Jézus mellett is mindig ott voltál életének első pillanatától utolsó szaváig.
 
Szent József, a Szent Család Isten választotta, hű gondviselője! Neked jutott az a kegyelem, hogy a világ Megváltóját, Jézus Krisztust karodon hordoztad, szívedhez szorítottad és mint jó nevelő, emberséged jó akaratával és szeretetével gazdagítottad. Légy a mi égi védelmezőnk, segítsd megtanulni az élet fontos és az Isten előtt kedves ismereteit és dolgait. Mutasd meg az együtt munkálkodás, a kölcsönös szeretet, Istenre és egymásra figyelés tiszta és szép útjait!
 
 
 
Áldott, Békés, Szent Karácsonyt és Egészségben bővelkedő,
Eredményekben és Kegyelmekben gazdag Boldog Új esztendőt kívánunk!
 
Hálás szívvel köszönünk mindent, amivel gazdagítottátok a kollégium közösségét, hagyományait ebben az esztendőben. Köszönjük a szülők, kollégáink támogató együttműködését és a kollégiumi nevelés iránti megtisztelő figyelmét. A karácsonyi szünetre mindenkinek jó pihenést, örömteli családi együttlétet kívánunk.
 
 
A kollégium nevelőtestülete és munkatársai