Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2022.08.15.
Gólyatábor - 2022
        Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiuma 9024 Győr, Pátzay Pál u. 46. Tel.: 96/514-280 e-mail: e.kollapor@gmail.com           Kedves Táborozó!   Immár 23...
Kedves Látogató!
 
2022. július 1-től honlapunk a 2021/2022-es, valamint az előző tanévek aktualitásainak leírását az ARCHÍVUM menüpont alatt tartalmazza. Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyári szünetre!
 

Archívum

Tanévzáró a kollégiumban

2021.06.03.
  
 
“Minden gondotokat őreá vessétek” 1 Pét 5,7
 
 
A 2020/2021. tanév három időszakban valósult meg, más-más lehetőségekkel. Szeptember-október, amikor a tavaszi távollétet követően ismét élettel telt meg a kollégium, de korlátok, fontos szabályok közé voltak mindennapi közösségi alkalmaink szorítva. Kedves hagyományaink, programjaink közül többről is le kellett mondanunk. Novembertől-májusig,  minden eddiginél hosszabb távollétet, digitális oktatás-nevelést jelentett. Majd jött május-június, amikor reményeink beteljesülhettek, visszatérhettünk a kollégiumba és rövid idő alatt sok pótolnivaló, kiigazításra váró feladat maradt a tanulmányi munkában, de az újratalálkozás öröme és lehetősége mindannyiunk számára segítséget jelentett. Közös erőfeszítéseink az óvatosság mellett közösségi alkalmaink (végzősök búcsúztatója, hálaadó szentmise, közös sportolás és tehetséggondozás) megvalósítását is lehetővé tették. 
 
  
 
“Mindenre van erőm a Krisztusban” Fil 3,20
 
Hálásak lehetünk az Úrnak és minden embernek, aki a járványügyi helyzetben segített egészségünket, akaraterőnket megtartani, megerősíteni. A személyes jelenlét hiánya és a hasznos, de hosszabb ideig nehezen viselhető digitális oktatási-nevelési körülmények mellett is a nagy többségnek sikerült eredményesen zárni a tanévet. A tanulók kitartó munkájának, jó alkalmazkodásának, a családi háttér biztosításának és a pedagógusok segítő, támogató odafigyelésének köszönhetően szép eredmények születtek, mind csoport, mind egyéni szinten. Azok, akik bármely oknál fogva most elmaradtak a tanév végi várakozásoktól, céljaikat nem sikerült terveiknek megfelelően vagy képességeik alapján megvalósítani, legyenek bölcsebbek a megszerzett tapasztalatok által és ne menjenek el a hiányosságok pótlása mellett. Szívből gratulálunk azoknak, akiknek az oda-vissza átállással is sikerült eredményesnek maradniuk és az önállóan, egyéni időbeosztásban szerzett tanulmányi tapasztalataikat jól felhasználniuk. A kollégium 8-12.évfolyamos - nem végzős - tanulóinak tanulmányi szorgalma a csoportvezetők értékelése alapján 4,6 lett. Tanulóink mintegy 45-50%-ának tanulmányi átlaga 4,5 vagy 4,5 felett zárult. Négy tanulócsoportból 17 fő tanítványunk részesült dicséretben tanulmányi szorgalma és eredményei, magaviselete és példamutató közösségi-pasztorális tevékenységei miatt.
 
 
“Mindenért hálát adjatok” Ef 5,20
 
Köszönjük az együtt töltött közösségi idő örömét, a hétköznapok jó és fontos tapasztalatait, az ünnepek boldogságát és emelkedettségét. Hálásak lehetünk, hogy mindig volt valaki, aki lehajolt hozzánk, szóba állt velünk, segítségünkre volt és reméljük, hogy sokaknak megadatott, hogy másoknak támasza, ajándéka lehessen. 
 
Köszönjük a szülők, az iskolavezetés, lelki vezetőnk Ferenc atya és pedagógus kollégáink, munkatársaink támogató-együttműködő jelenlétét a kollégisták mellett, a társintézményekkel (iskolák) egész éves eredményes kapcsolattartást és kölcsönös odafigyelést. Bízunk benne, hogy a 2021-2022. tanévben a hagyományos tanévkezdéskor újra találkozhatunk a kollégiumban!
 
Mindenkinek jó pihenést és hasznos időtöltést kívánunk a nyárra! Vigyázzatok magatokra, egészségetekre! Sok kegyelmet kívánunk lelkiekben is a szünetre! Amerre jártok vigyétek magatokkal az Apor Kollégium jó hírét! Isten áldjon Mindannyiunkat!  
 
Ábrahám Csaba intézményegységvezető a kollégium nevelőtestülete és diákjai nevében