Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2023.02.28.
Farsangbúcsúztató táncház
   Február hónap végén tácházzal búcsúztattuk a telet. Köszönjük a szervezést Német Nándor tanár úrnak, diákjainknak pedig a lelkes részvételt.
2023.02.21.
Farsangi est
     Az idei évben is megrendeztük hagyományos farsangi estünket.Minden tanulócsoportunk műsorral készült, majd tombolahúzás és végül tánc zárta a vidám estét. Köszönjük a szereplőknek a felkészülést!
2023.02.15.
Lelki beszélgetések
 

Archívum

Közös imádság a békességért

2022.03.02.
Kollégistáink ma este csoportonként együtt elmélkedtek és imádkoztak a békességről és a szeretetről, a béke ajándékát kérve, ahogyan azt napi imádságában Ferenc pápa is kérte.
 
Azért alkottak, hogy ember légy. A fényre teremtettek, az örömre, arra, hogy szeretetben élj és a többi embernek boldogságára legyél. Olyan Isten képmására alkottak, aki szeretet. Kezed van, hogy adj, szíved, hogy szeress, két karod épp olyan hosszú, hogy átölelj egy másik embert.
Aki boldoggá akarja tenni az embereket, abban élnie kell a szeretetnek. Aki melegséget akar hozni a világba, annak tüzet kell hordoznia magában. Aki segíteni akar az embereknek, annak csordultig kell lennie szeretettel. Aki békét akar teremteni ebben a világban, annak meg kell találnia a békét önmagában.
Vigasz nélkül nem élhetsz. A vigasz olyan, mint gyógyír a sebnek. Olyan, mint oázis a kiszáradt sivatagban. Újra hinni tudsz, az élet pedig megy tovább. A vigasz, olyan mint a kéz, amely gyengéden megérint. Megnyugszol és újra tudsz remélni. A vigasz olyan, mint egy feléd hajló jóságos arc. Van veled valaki, aki megérti a könnyeidet, aki meghallgatja bánatos szíved.
Minél jobban hallgatunk a szeretet szavára, minél többet igyekszünk tenni a másik emberért, annál jobban múlnak félelmeink, bizonytalanságaink. „Ne féljetek, veletek vagyok a világ végezetéig” – mondja az Úr. Hinnünk kell, hogy minden jóra fordul, ami életünket beárnyékolja. Forrás: Phil Bosmans (Szeretlek téged, ember)
 
 
Mária, reménység anyja, légy velünk! Taníts minket, hogy az élő Istent hirdessük, segíts tanúskodnunk Jézusról, az egyetlen Üdvözítőről; tégy minket szolgálatkésszé a felebarát iránt, befogadóvá a rászorulók iránt, tégy az igazságosság megvalósítójává és egy igazságosabb világ szenvedélyes építőívé; járj közben értünk, hogy úgy munkálkodjunk a történelemben, hogy bizonyosak legyünk az Atya tervének teljesedésében. Új világnak Hajnala, mutasd meg, hogy a reménység anyja vagy, és virrassz felettünk! Virrassz az európai Egyház fölött: legyen az Evangélium jó közvetítője; legyen az igazi közösség helye; teljesítse küldetését, mely arra szól, hogy hirdesse, ünnepelje és szolgálja a remény Evangéliumát mindenki békéjére és örömére. Béke Királynője, oltalmazd az emberiséget a harmadik évezredben! …Mária, ajándékozd nekünk Jézust! Segíts, hogy Őt kövessük és Őt szeressük! Ő az Egyház, Európa és az emberiség reménye, Ő velünk és közöttünk él az Egyházában. Veled együtt mondjuk: Jöjj el, Jézus! A dicsőség reménye, melyet Ő árasztott a szívünkbe, teremje meg az igazságosság és a béke gyümölcseit! Ámen. Forrás: Szent II. János Pál pápa (Imádság Európáért)
 
 
Mélyítsük el mind jobban egymás iránti szeretetünket, imádkozzunk egymásért, az emberek és nemzetek közötti békességért és osszuk meg egymás között reménykeltő, jó gondolatainkat! "Amikor szeretettel cselekszem és gondolkodom, érzem, hogy Jézus cselekszik bennem..." Forrás: Lisieux-i Kis Szent Teréz