Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
2023.02.28.
Farsangbúcsúztató táncház
   Február hónap végén tácházzal búcsúztattuk a telet. Köszönjük a szervezést Német Nándor tanár úrnak, diákjainknak pedig a lelkes részvételt.
2023.02.21.
Farsangi est
     Az idei évben is megrendeztük hagyományos farsangi estünket.Minden tanulócsoportunk műsorral készült, majd tombolahúzás és végül tánc zárta a vidám estét. Köszönjük a szereplőknek a felkészülést!
2023.02.15.
Lelki beszélgetések
 

Archívum

Kollégiumi búcsúztató 2022

2022.04.26.
 
 Kollégiumunk előtt utoljára sorakoztak fel a 12. évfolyam búcsúzó diákjai, hogy útra indulásuk előtt átvegyék virágjaikat a 11. évfolyamosoktól. Boglári Jázmin az intézményünkben maradó tanulók nevében indította el verses köszöntőjével diáktársait.
 
A ballagók énekével teltek meg a kollégium folyosói, belső udvara és a fiatalabbak vigyázó sorfalai között érkeztek meg a díszterembe, 4-6 éves közösségi életük hagyományos helyszínére. Végzőseink huszonhatan jelképesen is átadták az őket követő nemzedékeknek az iskolai-kollégium zászlaját és felkötötték emlékeztetőül búcsúszalagjukat.
 
Ezután következtek sorban a búcsúszavak, az emlékképek…Töreki Csenge és Proity Lilla Arany János: Domokos napra c. versével köszöntötte a ballagókat.
 
A gitár-zenei szakkörünk Halmos Péter tanár úr felkészítésében a Porszem c. népszerű dalt tolmácsolta útravalóul.
 
A 11. évfolyam részéről Foki Anna búcsúztatott, sok kedves emléket, örömteli és küzdelmes pillanatot felelevenítve.
 
A 12. évfolyam búcsúszavait, emlékeit kedvességgel és humorral áthatva Pomichal Jolán és Kulacs Máté adták elő.
 
Intézményvezetőnk  Áder Ferencné ünnepi köszöntőjében sok sikert és kitartást kívánt végzőseinknek az előttük álló megmérettetéshez.
 
Következtek a ballagóink képes üzenetei, értékes gondolatai majd az adott nevelési-közösségi téren arra különösen méltók vehették át elismerésüket, jutalmaikat, tanúságot téve az elmúlt években végzett sokoldalú tevékenységeikről, szorgalmukról, jó példájukról. 
Két tanulónk Pomichal Jolán és Kulacs Máté intézményünk történetében először vehették át az Apor Vilmos Katolikus Kollégium Emlékplakettjét melyet a  közösség életében nyújtott kiemelkedő tevékenység elismeréséül hoztunk létre.
 
Ünnepségünk zárásaként a hála és az áldás szavai következtek. Holdinger Ádám Szent Pálnak a rómaiakhoz írt leveléből idézett fel emlékezetes sorokat.
Benkovich Ferenc atya iskolánk és kollégiumunk lelkészeként és mindennapi pártfogójaként megáldotta ballagóinkat és a Szentlélek Istennek a Bölcsesség Lelkének, a Jó tanács Lelkének és a Szeretet Lelkének munkálkodását kérte életükre, diákjaink részéről pedig mindig nyitott szívet, imádságos lelket a kegyelmi ajándékok befogadására.
 
Ünnepségünk végén nemzeti imánkat a Himnuszt énekeltük el, majd következett a közös ünnepi vacsora.
 
A Győri Püspökségnek, az Apor Iskola vezetésének, az Apor Alapítványnak, valamennyi pedagógus és technikai munkatársunknak hálásak vagyunk a közösen megvalósított eredményes és szép évekért. Őszinte szeretettel köszönjük meg a családoknak, akik nagy bizalommal bízták ránk gyermekeiket, hogy mindvégig együttműködésre készek voltak abban, hogy szellemiekben és lelkiekben egyaránt felnőtté válhassanak fiataljaink. Tehetségüket megőrizzék és gazdagítsák, számtalan közösségi élménnyel legyenek boldogabbak.