Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Kollégiumi étkezés
......................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum

Kollégiumi búcsúztató - 2024

2024.05.14.
 
 
Kollégiumunk előtt utoljára sorakoztak fel a 12. évfolyam búcsúzó diákjai, hogy útra indulásuk előtt átvegyék virágjaikat a 11. évfolyamosoktól. A ballagók énekével teltek meg a kollégium folyosói, belső udvara és a fiatalabbak vigyázó sorfalai között érkeztek meg a díszterembe, 4-6 éves közösségi életük hagyományos helyszínére. Végzőseink tizenhárman jelképesen is átadták az őket követő nemzedékeknek az iskolai-kollégium zászlaját és felkötötték emlékeztetőül búcsúszalagjukat.
 
Ezután következtek sorban a búcsúszavak, az emlékképek. Szilasi Janka  előadásában hallhattuk
Teréz anya : Az élet himnusza című versét.
 Halmos péter a kollégium szakmai vezetője búcsúztatta elsőként a diákokat.
 
Intézményvezetőnk Áder Ferencné ünnepi köszöntőjében sok sikert és kitartást kívánt végzőseinknek az előttük álló megmérettetéshez.
A 11. évfolyam részéről Nemes Flóra búcsúzott, sok kedves emléket, örömteli és küzdelmes pillanatot felelevenítve.
A kollégium zenekara Dobner Illés. Itt a szívem c. alkotásával örvendeztette meg a közönséget Szűcs István hangszerelésével és betanításával.
 
Kálmán Imre atya iskolánk és kollégiumunk lelkészeként a búcsúzás nehézségéről és szépségéről beszélt és a Szeretet Lelkének munkálkodását kérte életükre, diákjaink részéről pedig mindig nyitott szívet, imádságos lelket elkövetkező éveikben.
 
Ezután Danielffy Gergely Higgy magadban c. versét Széles Dorka értő tolmácsolásában hallgathattuk meg.
 
A 12. évfolyam búcsúszavait, emlékeit kedvességgel és humorral áthatva Kopjás Zsófia és Holdinger Ádám adták elő. Zsófi a beszédük végén egy csodálatos dallal is meglepte a hallgatóságot.
 
Következtek a ballagóink képes üzenetei, értékes gondolatai majd az adott nevelési-közösségi téren arra különösen méltók vehették át elismerésüket, jutalmaikat, tanúságot téve az elmúlt években végzett sokoldalú tevékenységeikről, szorgalmukról, jó példájukról.
 
Két tanulónk Kopjás Zsófia és Holdinger Ádám intézményünk történetében immár harmadszor vehették át az Apor Vilmos Katolikus Kollégium Emlékplakettjét melyet a közösség életében nyújtott kiemelkedő tevékenység elismeréséül hoztunk létre.
 
A ballagást a kollégiumi éveket felidéző vidám képösszeállítás majd a Himnusz zárta. Majd következett az ünnepi vacsora.
 
A Győri Püspökségnek, az Apor Iskola vezetésének, valamennyi pedagógus és technikai munkatársunknak hálásak vagyunk a közösen megvalósított eredményes és szép évekért. Őszinte szeretettel köszönjük meg a családoknak, akik nagy bizalommal bízták ránk gyermekeiket, hogy mindvégig együttműködésre készek voltak abban, hogy szellemiekben és lelkiekben egyaránt felnőtté válhassanak fiataljaink. Tehetségüket megőrizzék és gazdagítsák, számtalan közösségi élménnyel legyenek boldogabbak.
 
A búcsúztatótóról készült képek galériánkban megtekinthetőek.