Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Közlemény
Kollégiumi étkezés
................................
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

KEOP pályázat - Apor Alapítvány
Adónk 1%-a

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

 

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Küldetésünk 2019/2020

„Szíved minden bizalmát Istenbe vesd…
Minden utadon próbáld fölismerni,
akkor egyenessé teszi ösvényedet.”
(Péld 3, 6)
Küldetésünk a 2019/2020. tanévre
 
Kérjük a Mindenható jóságát, a Szűzanyának, Magyarok Nagyasszonyának védelmező, szeretetteljes gondoskodását, magyar szentjeink és Boldog Apor Vilmos vértanú püspökünk értünk való közbenjárását, hogy az új tanévben erőt adjanak, lelkileg gazdagítsanak, példát mutassanak és a jövőbe vetett bizalmat ébresszenek bennünk.
 
Szeretettel köszöntjük diákjainkat és a szülőket a 2018/2019. tanévben az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiumában. Most kezdődő nevelési évünk a 25. tanév a kollégium 1994. évi felszentelése óta. Iskolánk 26. tanévét kezdi meg idén szeptemberben.
 
„Az ősz folyamán november hónapban fogjuk ünnepelni iskolaközpontunk felszentelésének negyedszázados évfordulóját. Jubileumi programjaink közül már most kiemeljük, hogy - igazodva iskolaközpontunk felszentelésének időpontjához és Apor Püspök Úr boldoggá avatási napjához - 2018. november 11 – én, 15 órakor Dr. Veres András Megyéspüspök Úr felkérésünket elfogadva ünnepi hálaadó szentmisét mutat be iskolánkban. Ezzel is szeretnénk köszönetünket és hálánkat kifejezni a Jóistennek a negyedszázad alatt kapott kegyelmekért.” (Az iskolai tanévkezdő levélből)
 
Ebben a tanévben, 161 fő közoktatásban tanulóval kezdjük meg a kollégiumban közös munkánkat. Aporos diákjaink mellett, szeretettel fogadjuk közösségünkbe partneriskoláink - a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, a Pattantyús-Ábrahám Géza Szakgimnázium, a Krúdy Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Baross Gábor Szakgimnázium, az Audi Gimnázium, a Bercsényi Szakgimnázium, a Pálffy Szakgimnázium és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium - tanulóit is. Tanulmányi csoportjaink részben változnak a végzős tanulóink távozásával, átalakulnak a felvételi létszámoknak és az újonnan érkező tanulók besorolásának és a nevelőtestület változásának köszönhetően.
A kollégium működési rendje, rendtartása, a lehetőségek és a kötelességek a tanulók számára továbbra is szoros együttműködésben maradnak az iskolaközpont nevelési, tanulmányi és pasztorális rendjével, lehetőségeink szerint figyelembe véve a partneriskolák éves rendjét is. Tanulmányaikban, a közösségi életben, a szabadidő hasznos és értelmes megélésében, hitük gyakorlásában és bátor lélekkel történő felvállalásában, a lelki, kulturális, szellemi értékek megismerésében, megőrzésében és gyarapításában szeretnénk jól együttműködni diákjainkkal és a szülőkkel egyaránt. Fontos, hogy a családi nevelésből származó értékek, személyes tulajdonságok, kapott talentumok a közösségben is jó és építő példaként megjelenjenek.
Azért is fontos lesz az együttműködésünk, hogy tanulóinknak a maguk elé kitűzött céljaik becsületes módon megvalósíthatóak, reálisak legyenek és kedvet érezzenek hozzájuk. Otthon érezzék magukat a kollégium közösségében. Ha bízunk Istenben, az Ő gondviselő szeretetében, akkor mindig többre-nagyobbra hív, megszenteli az életünket, jó szándékainkat.
Ehhez kívánunk sok kegyelmet és eredményekben gazdag tanévet!